Eng

Es

It

Sp

Ambasador Kanade posetio kompaniju Metalac

Ambasador Kanade posetio kompaniju Metalac

Povodom posete Ambasadora Kanade nj.e. Romana Vaščuka, predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković posetio je juče zajedno sa ovim uvaženim gostom kompaniju „Metalac“ sa namerom da Ambasadoru, iskusnom diplomati sa dvadesetpetogodišnjom karijerom na najvišim dimlomatskim dužnostima, pokaže primer kompanije u Gornjem Milanovcu koja je sopstvenim radnim snagama uspešno opstala u procesu privatizacije, izdignuta iznad politike, i koja punih 55 godina uspešno plasira proizvode kako na celokupnom srpskom tržištu, tako i na svetskim tržištima. Inače, gornjomilanovčka privreda važi za najveće izvoznike u Moravičkom okrugu što dobrim delom doprinosi i poslovanje ove kompanije.
O svojim delatnostima, proizvodnim programima i društvenoj odgovornosti rukovodstvo kompanije Metalaca detaljno je prezentovalo i dopunilo saznanja već informisanog kanadskog Ambasadora o „Metalcu“. Obzirom da je kompanija „Metalac“ izvoznik i za Američko tržište sa tendencijom da u ovoj godini poboljša prisustvo na ovom tržištu, gospodin Vaščuk je ponudio moguću saradnju i kontakte sa ekonomskim atašeom u Torontu, a koji je pre postavljanja na ovu diplomatsku funkciju obavljao poslove finansijskog i menadžment konsaltinga u svetski poznatoj kompaniji Grant Thornton BC Consulting sa sedištem u Beogradu.
Ambasador Kanade nj.e. Roman Vaščuk sa svojim saradnikom šefom odeljenja za politička i ekonomska pitanja u Ambasadi Vladanom Miladinovićem, uz pratnju domaćina rukovodstva „Metalca“ i opštinskog rukovodstva, posetili su proizvodne pogone gde su na licu mesta mogli da isprate proces proizvodnje posuđa – primarnog proivoda ovog akcionarskog društva.

Previous Gornji Milanovac dobio pet miliona dinara za radove na kišnoj kanalizaciji u ulici Vuka Kardžića

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I