Eng

Es

It

Sp

Ambasador Kraljevine Švedske u poseti Gornjem MIlanovcu

Ambasador Kraljevine Švedske u poseti Gornjem MIlanovcu

Ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji, Krister Asp, posetio je danas, na poziv gornjomilanovačkog Kluba privrede, preduzeća Metalac, Foka, Papir Print i Swisslion Takovo. Asp je ovom prilikom najavio da u Srbiji već radi oko 80 švedskih kompanija, te da je početak pristupnih pregovora za članstvo Srbije u Evropskoj uniji – učinilo Srbiju još interesantnijom za investicije kompanije iz Švedske.
S obzirom da je u Ambasadi Kraljevine Švedske u Beogradu, nedavno otvorena kancelarija za unapređenje saradnje privrede dve zemlje, Ambasador Krister Asp posetom Gornjem Milanovcu na neki način, otvorio sezonu češće razmene posete i čvršćeg povezivanja privrednika dve zemlje.
Osim Tetra Paka za koju svi znamo da je švedska kompanija, nedavno je otvorena nova, reč je o uslužnoj proizvodnji za održavanje cipela, a u planu su još neki projekti, kao proizvodnja papirnih kesa i slično, rekao je Petar Obradović, predsednik Kluba prvirede i vlasnik Papir Printa.


U zajedničkim razgovorima Ambasadora Švedske, predstavnika lokalne samouprave i Kluba privrednika, predsednik opštine Milisav Mirković odao je priznanje gornjomilanovačkoj privredi što je, kako je rekao, u ovako teškim ekonomskim uslovima opstala i prednjači u čitavom regionu. Poseban primer uspešne komapnije svetskih razmera, proglašenu najbolju u Evropi, je švedska kompanija Tetra Pak, koja posluje u Gornjem Milanovcu i predstavlja uzor i izuzetan primer dobrog poslovanja. Takođe, ništa manje važne i uspešne kompanije za čitavu Srpsku privredu su i naš Metalac, Foka, Papir Print, Zvezda, Takovo, 9 septembar, Spektar i niz drugih firmi koje svojim poslovanjem svrstavaju opštinu Gornji Milanovac među najrazvijenijim opštinama u Srbiji, rekao je predsednik opštine.Ambasador Asp ocenjuje da, izvan Beograda, Gornji Milanovac ima najveći potencijal za ulaganje švedskih kompanija, sa jedne i izvoz srpske robe u Švedsku sa druge strane. Inače, u Srbiji trenutno posluje 80 švedskih kompanija, a po oceni ambasadora Asp-a, početak pristupnih pregovora za članstvo Srbije u Evropskoj uniji, našu zemlju čini još interesantnijom za ulaganja švedskih kompanija.
-Imao sam pitanje jednog novinara, nakon obilazka proizvodnih pogona, da uporedim standarde poslovanja Švedske i Srbije, rekao bih da u Gornjem Milanovcu skoro da razlike nema, zaključio je Ambasador Asp.

Previous Zasedao Odbor za obeležavanje DVA VEKA od podizanja II Srpskog ustanka u Takovu

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I