AMERIČKA AMBASADORKA U POSETI OŠ “IVO ANDRIĆ” U PRANJANIMA

Danas su, u Pranjanima, Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković i predstavnici pranjanske škole, ugostili ambasadora SAD u Srbiji, Njenu Ekselenciju, G-đu Meri Vorlik, kao i predstavnike Ministarstva odbrane Republike Srbije, povodom početka radova na dovršetku izgradnje fiskulturne sale i rekonstrukcije OŠ “Ivo Andrić” u Pranjanima, gde će u ove radove biti uloženo oko 700.000,oo američkih dolara iz sredstava Evropske komande Ministarstva odbrane SAD. Škola, koju danas pohađa 300 učenika, dobiće potpuno završenu fiskulturnu salu, nov sanitarni čvor i aneks koji će povezati dve zgrade te obrazovne ustanove.

Predsednik opštine se posle reči dobrodošlice u svoje i ime građana naše opštine zahvalio na pomoći Ambasadi SAD, izražavajući svoje zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i nadu da će naredni susret uslediti za godinu dana na otvaranju potpuno završene sale u Pranjanima. Potom se, zajedno sa ambasadorkom Vorlik uputio u obilazak gradilišta u punoj zaštitnoj opremi zajedno sa predstavnicima izvođača radova, firme “SKE BULGARIA”, nakon čega su se na kratko obratili prisutnim medijima.

Njena Ekselencija, G-đa Meri Vorlik je istakla da ovom investicijom SAD izražava duboku zahvalnost za nesebičnu pomoć Pranjanaca američkim avijatičarima, oborenim nad Srbijom krajem Drugog svetskog rata, što pruža dobru priliku da se na ovaj način ojača partnerstvo dva naroda i dve zemlje, u cilju daljeg prosperiteta Srbije.

 

Previous PROSLAVLJENI KOŠARKAŠKI AS U POSETI OPŠTINI GORNJI

Leave Your Comment