Eng

Es

It

Sp

Апотека у Дому здравља почела са радом

Апотека у Дому здравља почела са радом

Након што је половином претходне године потписан уговор са компанијом „Family farm“ из Београда о закупу објеката Апотекарске установе Горњи Милановац, данас је са радом почела и прва апотека на градском подручју која се налази у оквиру Дома здравља Горњи Милановац.

Председник општине Дејан Ковачевић обишао је новоотворену апотеку и запосленима пожелео пуно успеха у раду: „После Рудника и Прањана, данас је отворена и трећа апотека на територији Општине, која се налази у оквиру Дома здравља. Оно што је веома значајно за наше суграђане јесте да у свим апотекама „Family farm“-а, закупца који је преузео Апотекарску установу Горњи Милановац, постоји могућност издавања лекова на рецепт, што и јесте био главни циљ од самог почетка.“ Такође, Ковачевић је нагласио да ће апотека која се налази у оквиру Дома здравља радити 24 часа, да ће имати ноћно дежурство свим данима и тиме је према његовим речима превазиђен проблем када је реч о дежурним апотекама на градском подручју. Он је додао и да ће уговор између општине Горњи Милановац и закупца Апотекарске установе бити испоштован у свим тачкама: „Очекујемо да следеће седмице са радом почне и апотека која се налази у оквиру Опште болнице Горњи Милановац, као и издвојене апотеке које ће бити у Враћевшници и у Бершићима. Ове апотеке ће радити у данима када доктор буде ишао у та села и када буду радиле лекарске ординације.“ Председник је овом приликом подсетио да је уговор са „Family farm“-ом склопљен на 35 милиона динара на период од десет година и према његовим речима то је део новца којим ће локална самоуправа финансирати дуговања Апотекарске установе: „У претходном периоду дуговања Апотекарске установе су била 63 милиона динара. Ми смо успели да санирамо те дугове и да сведемо на неких 35 милиона које ћемо од закупа вратити свим добављачима и свима којима је Апотекарска установа у Горњем Милановцу дуговала. Сви уговори и сва потраживања су потписана на један дужи период, тако да ћемо сукцесивно, како будемо добијали новац од закупа, враћати дугове. Ја сам пресрећан што смо успели да на најбољи могући начин окончамо овај део посла и да грађани Горњег Милановца имају уредно и редовно снабдевање лековима.“

Марија Јовановић, шеф апотеке у Дому здравља, један је од радника који је из Апотекарске установе Горњи Милановац прешао у радни однос код новог закупца: „Доста старих радника, из државне апотеке прешло је код новог послодавца. Веома смо задовољни „Family farm“-ом, мислим да имамо доброг послодавца. Имамо леп асортиман робе, приступачне су нам цене и надам се да ће нам се пацијенти вратити.“ Јовановићева је додала да је снабдевеност апотеке лековима добра, али да ће се пратити потребе пацијената и да ће се према томе требовати сви потребни медикаменти.

Са друге стране, пацијенте је веома обрадовала вест да је апотека поново почела са радом, посебно што је близу лекарске ординације па не морају, како су истакле, да траже потребне лекове по целом граду. Посебно су похвалили дежурство и рад апотеке 24 часа, јер је то нешто што је према њиховим речима недостајало у Горњем Милановцу.

 

 

Previous На писарници општине Горњи Милановац могуће плаћање свих административних такси

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I