Eng

Es

It

Sp

Апотекарска установа Горњи Милановац добила закупца

Апотекарска установа Горњи Милановац добила закупца

На данашњем заседању Општинског већа, усвојена је одлука Комисије за спровођење поступка давања у закуп слободног простора у јавној својини општине Горњи Милановац на коришћењу Апотеке „Горњи Милановац“ о избору најповољнијег понуђача. Након расписивања трећег јавног огласа за давање у закуп слободног простора у јавној својини општине Горњи Милановац на коришћењу Апотеке „Горњи Милановац“ од две приспеле понуде за најповољнијег понуђача, коме се на период од десет година издају у закуп пословне просторије, изабрана је Здравствена установа Апотека „FamilyPharm“из Новог Београда. Закупац се уговором обавезује да ће искључиво обављати пословне делатности трговине фармацеутским производима на мало у апотекама. Председник општине Дејан Ковачевић рекао је да при овом оглашавању постигнута већа цена, него што је то био случај при првом оглашавању: „Локал у Рајићевој улици, где је било седиште Апотеке, није био предмет овог уговора. Одлучили смо да тих 350м2 који се воде на општину Горњи Милановац, остану изван овог договора, из разлога што је тај простор и док је Апотека функционисала у власништву oпштине као оснивача, имао најмању реализацију посла. Одлучили смо се да у закуп дамо локале који се налазе у оквиру Опште болнице, Дома здравља, локале у Прањанима, Руднику, Бершићима и Враћевшници. Искрено се надам да ћемо у наредних месец дана имати пуне рафове лековима што нам је искрено био и циљ. Оно што је посебно задовољство јесте да сви радници који одлуче да пређу у нову Апотеку и код новог послодавца биће заштићени уговором општине Горњи Милановац са закупцем. Закупац је у обавези да са запосленима одмах закључи уговор на период од десет година и сви запослени не могу бити предмет неког технолошког вишка. Све клаузуле из уговора морају бити испоштоване иначе ће предметни уговор бити раскинут.“

Ковачевић је рекао да је закупац у обавези да плаћа годишњу ренту, а све дугове које је имала Апотекарска установа Општинска управа преузима на себе и заједно ће са повериоцима представници локалне самоуправе направити репрограм тих дугова како би се у буџет Општине уградио тај износ како би се решило питање дугова, након чега би се Апотекарска установа „Горњи Милановац“ као таква угасила.

На данашњем заседању усвојена је одлука да се из буџета општине Горњи Милановац определе средства у износу 30.000.000,00 динара као субвенције ЈКП „Горњи Милановац“ за наставак радова на водоводу Горњи Милановац – Рудник. Ковачевић је рекао да је са директором Канцеларије за управљање јавним улагањима начелно договорио Канцеларија обезбеди средства за завршетак пројекта водовода ка Руднику: „ Циљ нам је да коначно после неколико година завршимо овај пројекат. Ми сваке године одвајамо тридесет милиона динара, али та средства нису довољна. Ово је један огроман регионални пројекат и овај водовод није само за Рудник. До Рудника се раде велики профили цеви како би могло да се настави ка Тополи, Аранђеловцу и Младеновцу. Због тога смо тражили помоћ државе за завршетак овог пројекта, за шта је потребно отприлике око двеста милиона динара. Добио сам уверења да ћемо у јуну месецу успети да обезбедимо та средства.“

Већници су данас усвојили и програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Горњи Милановац. Одлуком о буџету за текућу годину на име мера подршке руралном развоју, опредељена су средства у укупном износу од четрдесет четири милиона и сто хиљада динара. Средства ће бити распоређена конкурсом кроз пет програма мера по разним основама у наредном периоду.

На дневном реду се нашао и предлог Решења о давању сагласности на измене Ценовника за услуге паркирања на јавним паркиралиштима који је усвојен. Такође, већници су данас усвојили и предлог Закључка о расписивању јавног конкурса за постављење заменика начелника Општинске управе, као и Закључак о давању сагласности на одлуке Управног одбора Установе „Спортско-рекреативни центар“ Горњи Милановац о издавању у закуп пословног простора на градском базену у Горњем Милановцу.

Previous Радови на потоку Јакљево приводе се крају

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I