Eng

Es

It

Sp

„Бели лабуд“ стигао у најлепша дворишта

„Бели лабуд“ стигао у најлепша дворишта

Данас је у амфитеатру Спомен-парка „Брдо Мира“, у оквиру традиционалне манифестације Бели лабуд, организована додела награда за најлепше уређен животни простор. Већ више од две деценије, организатори настоје да овим догађајем промовишу заштиту, очување и унапређење животне средине. Уз поштовање препорука Министарстава здравља и Владе Србије, добитницима су уручене награде на отвореном, без одржавања забавног дела програма и публике.

За сваку од седам категорија издвојене су по три награде-вредносни ваучери у износу до 15 000 динара, а остали пријављени добили су ваучере за куповину баштенског алата и средстава за негу биљака. Присутнима се обратила Јадранка Достанић, заменица председника Општине, након чега је и уручила награде.

Добитници награда „Бели лабуд“ су и ове године на прави начин улепшали наш град. Сваке године радимо на изградњи квалитетног односа према животној средини и екологији у нашем месту. Уз ваше доприносе и Општина Горњи Милановац издваја 15 милиона динара за побољшање рада Канцеларије за заштиту животне средине, као и за рад јавних предузећа. Такође се трудимо да и нашим млађим суграђанима објаснимо да је брига о животној средини јако важна и да кроз читав живот томе треба посветити велику пажњу. Данашњи дан је круна свега онога што сте урадили, улепшавајући своја дворишта, балконе и школска дворишта, улепшали сте Горњи Милановац-рекла је Достанић.

Прве награде освојили су:

-за најлепше уређено сеоско двориште- Сања Пантовић из Семедражи и Живко Обрадовић из Коштунића;

-за најлепше уређено градско двориште-Невена Драшкић из улице Радисава Катанића бр.11, Г.Милановац

-за најлепше уређено двориште објекта колективног становања-двориште стамбене заједнице Цара Душана 18,Г.Милановац;

-за најлепше уређено школско двориште-Основна школа „Момчило Настасијевић“, Улица Лоле Рибара 3, Г.Милановац;

-за најлепше уређен простор око пословног објекта:ЈКП „Горњи Милановац“, Улица војводе Мишића 23, Г.Милановац и „Таковски врт 032“, Клатичево;

-за најлепше уређен балкон-терасу-Верица Камаљевић, Драгољ;

-Специјална награда за уређење предела-Милена Ранковић,Брисница.

Чланови стручне комисије-Невена Обрадовић,дипл. биолог заштите животне средине, Гордана Живановић,струковни економиста, Јасна Бајић, дипл. инг. архитектуре, Душан Дамљновић,дипл. инг. пејзажне архитектуре и Горица Росић, дипл. инг. шумарства за пејзажну архитектуру, имали су тежак задатак да, од 44 конкурента, одаберу најуређенија и најлепша дворишта и просторе.

Ово је једна од најлепших манифестација на територији наше општине, зато што је топла и што шаље једну дивну поруку. Људи који учествују су прави домаћини и ово је промовисање нашег краја на одличан начин. Трудили смо се да награде буду споредне,сви који су се пријавили заслужили су их, а и ово лепо дружење на Брду мира права је награда-рекла је Невена Обрадовић.

Сви награђени су сагласни да је за уређење животне околине и бављење баштованством пресудна љубав према природи и биљном свету,а енергија којом плене њихови вртови један је од најважнијих чинилаца који их је учинио носиоцима „Белог лабуда“.

Previous Одржана Седница општинског већа

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I