Eng

Es

It

Sp

Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

У организацији Данског савета за избеглице и општине Горњи Милановац, а уз подршку Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију одржана је промоција пројекта „Подршка достојанственим стамбеним решењима и одрживом начину живота расељених и повратника у Србију.“

Присутне представнике Данског савета и грађане поздравила је заменица председника општине Јадранка Достанић која је рекла да локална самоуправа препознаје проблем интерно расељених и повратника када је реч о стамбеном збрињавању. Она је истакла да се сваке године буџетом Општине издвајају одређена средства како би се овај проблем решавао. Овог пута општина Горњи Милановац је узела учешће у пројекту који спроводи Дански савет за избеглице, а финансира га Делегација Европске уније у Републици Србији.

Представници Данског савета Миодраг Јовановић, Иван Јовановић и Богосав Јовановић, искористили су прилику да јавно представе и детаљно објасне све везано за пројекат. Предвиђена су три предлога за решавање стамбеног питања интерно расељених лица и повратника и то: куповина сеоског домаћинстава, куповина и изградња монтажне куће на сопственом плацу и додела пакета грађевинског материјала за започете куће.

На данашњем јавном представљају пројекта започела је и предаја захтева за једно од ова три решења и трајаће до 27. децембра текуће године. Такође, од наредног уторка у канцеларији локалног представника Комесаријата за избеглице биће присутан и представник Данског савета којем ће моћи да се предају захтеви, али и од кога ће моћи да се добију детаљне информације, појашњења и савети везани за пројекат и конкурисање.

Previous Горњи Милановац мисли на најугроженије

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I