Eng

Es

It

Sp

Будућност у сигурним рукама

Будућност у сигурним рукама

Данас је председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић уприличио пријем једној по свему посебној делегацији, на челу са Магдаленом Миленковић, ученицом 4. разреда Основне школе Краљ Александар Први.

Она је, са своје три другарице из одељења са којима заједно похађа наставу грађанског васпитања и има оформљен мали књижевни клуб, предала Општини Горњи Милановац петицију коју је подржало 262 наша суграђана да се на градске семафоре у Горњем Милановцу угради звучна сигнализација која би слепим и слабовидим особама омогућила безбедан прелазак улице, без потребе за ичијом помоћи.

Председник општине је са задовољством прихватио предлог младих суграђанки и дао обећање да ће пред надлежним органима подржати петицију да се, према одређеној динамици, изврши обавезно постављање овакве сигнализације на свим новим семафорима, односно, на свим постојећим упоредо са динамиком њихове замене.

Магдалена је у свом излагању истакла да је сама петиција мотивисана сличајним сусретом са слепим суграђанином који је имао тешкоћа да без помоћи сигурно пређе прометну раскрсницу у граду, а од председника општине добила је обећање да ће бити позвана када први семафор са звучном сигнализацијом буде у функцији, како би ова лепа сарадња најмлађих са локалном самоуправом имала успешан епилог.

Председник је изразио задовољство што међу нашим најмлађим суграђанима расту велики људи, хумани и са развијеном свешћу о правој улози појединца у друштву, кроз стављање акцента на тему солидарности и активно укључивање у креирање бољег окружења за све наше суграђане. Он је, кроз разговор, објаснио младим суграђанкама да је локална самоуправа већ предузела конкретне мере на омогућавању свим нашим суграђанима, посебно онима са посебним потребама да под једнаким условима могу да користе све објекте који су изграђени или се граде. Тако Дом културе има на улазу приступ рампама и посебно прилагођене тоалете за лица са посебним потребама, као и лифт који омогућава приступ галерији на спрату, а након комплетне реконструкције на Брду мира ће такође сви садржаји парка бити једнако доступни свим посетиоцима. Поздравио је ову иницијативу као добар пример укључивања младих у локалну политику, на конструктиван и квалитетан начин, што према његовим речима доказује да општина Горњи Милановац има сигурну будућност у рукама младих људи који воле свој град и општину и брину о својим суграђанима.

 

Previous Програм активности у Дому културе

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I