Carinska ispostava od septembra meseca ponovo u Gornjem Milanovcu

Gornjomilanovački privredni subjekti, obezbedili su opštini Gornji Milanovac, mesto najvećeg izvoznika u Moravičkom okrugu, tako da je na juče održanom sastanku Miodraga Đidića, državnog sekretara Ministarstva finansija sa opštinskim rukovodstvom, objavljeno ponovo otvaranje Carinske ispostave carinarnice Kraljevo u Gornjem Milanovcu od septembra meseca ove godine. Na taj način bi se u velikoj meri olakšalo poslovanje gornjomilanovačkih preduzeća u oblasti međunarodne trgovine i bitno smanjili troškovi koji nastaju u carinskom postupku.
Carinska ispostava radiće u krugu preduzeća „Graditelj“ na lokaciji radne jedinice „Transport“ u južnoj industrijskoj zoni. Novina je i uspostava slobodne carisnke zone u Gornjem Milanovcu.
-Biće to eksteritorijalno područje u kojem neće važiti mnogi propisi Republike Srbije. Za poslovanje u njoj porez na dobit biće potpuno izbrisan, a porez na zarade smanjen , kao i druge dažbine. Ona će biti interesantna i za strane i domaće ulagače – rekao je Đidić na juče održanoj konferenciji za novinare.
Ministarstvo finansija uvodi mogućnost da preduzetnici na najbližem šalteru pošte mogu da predaju papire o svojoj robi za carinjenje, a postojaće i mogućnost elektronskog završavanja carinske procedure.

Previous Razgovori o potencijalnoj saradnji sa Univerzitetom EDUCONS iz Sremske Kamenice

Leave Your Comment