Eng

Es

It

Sp

Честитке градоначелнику Комуне Вефсн на реизбору

Честитке градоначелнику Комуне Вефсн на реизбору

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић упутио је данас телеграм – честитку реизабраном градоначелнику пријатељске Комуне Вефсн у Норвешкој, Јан Арну Ловдахлу.

“Упућујем ти срдачне и искрене честитке поводом поновног избора на место градоначелника Комуне Вефсн. Житељи Вефсна су одувек знали да препознају квалитетног, савременог и одговорног лидера што је увек резултирало позитивним утиском који Вефсн оставља изван граница Ваше Комуне. Са сигурношћу верујем да ће наше две братске општине и убудуће наставити да негују традицију одржавања и унапређивања пријатељских односа и узајамног поштовања и благонаклоности” написао је председник Мирковић у телеграму.

Вишедеценијска сарадња и пријатељство норвешког и нашег народа потиче још од Другог светског рата када су Норвежани помагали наше интернирце заробљене у нацистичким логорима а пријатељство и захвалност нашег народа створено у давним, тешким условима датира и до данашњих дана.

Општина Горњи Милановац и Комуна Вефсн из Норвешке потписале су Повељу о братимљену 1975. године. Од тада уз финансијску и стручну помоћ пријатеља из Норвешке, Горњомилановчани су реализовали пројекте из области комуналне инфраструктуре, образовања и културе, али и привредне и друге сарадње.

Previous Накнада трошкова за вантелесну оплодњу

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I