Четврти дан Недеље животне средине

                                                    Природа је у најмањим стварима највеличанственија“
                                                                                                                             латинска изрека

Четврти дан у току Недеље животне средине у Горњем Милановцу обележен је ревијом модела од рециклабилних материјала са декорацијом од зелених балона, предавањима на тему заштите животне средине и рециклаже, уређењем еко парка, трибинама о предузетништву и могућностима живота и рада у сеоским срединама, информисањем о електричном и електронском отпаду и његовим прикупљањем.

Малишани Предшколске установе „Сунце“ на спортском терену Гимназије „Таковски устанак“ уз игру и ревију модела сашивених од рециклабилних материјала пуштали су зелене балоне у ваздух да симболично пренесу поруку „Чувајмо нашу природу“. Након тога, младим моделима ове установе подељени су слаткиши и сокови.

У природном амбијенту, иза Економско трговачке школе „Књаз Милош“ представљени су резултати анкете о информисаности ученика о значају очувања и унапређења животне средине. На истом простору, професор Агрономског факултета у Чачку Душко Брковић, ђацима је одржао предавање на тему заштите животне средине и рециклаже.

Ученици ОШ „Иво Андрић“ у Прањанима уређивали су Еко парк у оквиру школе у Каменици, спортске терене, садили цвеће, украсно биље и припремили терен за будући амфитеатар и летњу башту.

Прикупљање електронског и електричног отпада организовала је ОШ „Десанка Максимовић“ у Горњем Милановцу а у оквиру школе у Враћевшници започети су радови на изградњи ботаничке баште. Такође, о новим могућностима живота и рада у руралним срединама, у оквиру трибинa о предузетништву, говорила је професорка ЕТШ „Књаз Милош“ Катарина Недељковић а Бојан Миловановић из невладине организације “ГМ Оптимист“ одржао је предавање на тему електронског и електричног отпада, све у циљу ширења еколошке свести младих.

Previous Четврти дан Недеље животне средине