Eng

Es

It

Sp

Članovi Opštinskog veća izrazili nezadovoljstvo povodom saopštenja OO DS

Članovi Opštinskog veća izrazili nezadovoljstvo povodom saopštenja OO DS

Na danas održanoj sednici Opštinskog veća Opštine Gornji Milanovac, a u okviru tekućih pitanja, članovi Veća izrazili su nezadovoljstvo povodom saopštenja Opštinskog odbora Demokratske stranke Gornji Milanovac u kojem je odluka Opštinskog veća o doniranju sredstava Osnovnom sudu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu okarakterisana kao vid uticaja na rad ovih pravosudnih organa, a time na njihovu nezavisnost u radu.
Naime, u vezi sa odlukom Opštinskog veća Opštine Gornji Milanovac na sednici održanoj 22. januara 2014. godine da se odobre sredstva u iznosu od 282.202.00 dinara Osnovnom sudu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu, Opštinsko veće Opštine Gornji Milanovac na sednici održanoj 6. februara 2014. godine izdalo je sledeće

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Zakonom o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava („Službeni glasnik RS“, broj:101/13) od 1. januara 2014. godine počeli su sa radom Osnovni sud i Osnovno javno tužilaštvo u Gornjem Milanovcu. U cilju obezbeđenja nesmetanog funkcionisanja i organizovanja ovih pravosudnih organa održani su sastanci sa državnim sekretarom dr Danilom Nikolićem u Ministarstvu pravde, a potom i sastanci između predstavnika sudova i javnih tužilaštava u Čačku i Gornjem Milanovcu sa predstavnicima Opštine Gornji Milanovac. Nakon toga, vršioci funkcija predsednika suda i javnog tužioca uputili su Predsedniku opštine i Opštinskom veću Opštine Gornji Milanovac pisane zahteve za donaciju novčanih sredstava za potrebe nabavke računarske opreme, izvođenja građevinskih radova u cilju osposobljavanja prostorija i nabavke kancelarijskog nameštaja. Razmatrajući podnete zahteve, članovi Opštinskog veća Opštine Gornji Milanovac na sednici održanoj 22. januara 2014. godine jednoglasno su doneli odluku da se delimično uvaže zahtevi ovih pravosudnih organa i odobre novčana sredstva u iznosu od 282.202,00 dinara.
Dakle, kako je zaključilo Opštinsko veće, ne radi se ni o kakvom narušavanju nezavisnosti rada ovih organa kako je to preneto u pojedinim sredstvima informisanja, već odluci kojom se omogućava rad pravosudnih organa u Opštini Gornji Milanovac. Članovi veća su saglasni da se ponovnim uspostavljanjem pravosudnih organa u Gornjem Milanovcu omogućava građanima gornjomilanovačke opštine da daleko lakše ostvaruju svoja prava kod ovih organa i da će i ubuduće jednoglasno donositi sve odluke koje su u interesu građana naše opštine.

Претходни OBILAZAK DEŽURNIH SLUŽBI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I