Eng

Es

It

Sp

Cлужбено саопштење за јавност са 25. редовне седнице Скупштине општине

Cлужбено саопштење за јавност са 25. редовне седнице Скупштине општине

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ
СКУПШТИНА ОПШТИНЕ
Број: 02-сл
Горњи Милановац
09.04.2015. године

 

На основу члана 161. Пословника о раду Скупштине општине Горњи Милановац (сл. гласник општине Горњи Милановац 17/2013) председник Скупштине општине Горњи Милановац Јадранка Достанић, даје:

 

СЛУЖБЕНО САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
СА 25. РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ
ОДРЖАНЕ 08.04.2015. ГОДИНЕ СА ПОЧЕТКОМ У 10 ЧАСОВА

 

Скупштина општине Горњи Милановац је у среду 08.04.2015. године одржала своју 25. редовну седницу.

Одмах након утврђивања дневног реда за реч по пословнику се јавио Народни посланик и шеф одборничке групе у СО Горњи Милановац „Покренимо Горњи Милановац – Томислав Николић (СНС, ПС)“ Дејан Ковачевић који је рекао да су одлуком Извршног одбора СНС-а искључени одборници Душан Вујошевић, Драгољуб Нешковић, проф др Ристо Бојовић и Зорица Антонић, као и члан странке Миодраг Нешковић. При томе је поставио следеће питање председници Скупштине општине: „Обзиром да видим да су присутни овде, значи нису поднели оставке на одборничке мандате које су добили са листе „Покренимо Горњи Милановац – Томислав Николић“ да ли су доставили Скупштини општине бар промену имена обзиром да га не могу користити“.

За реч се, такође по пословнику, јавио заменик шефа одборничке групе „Српска напредна странка“ Душан Вујошевић који је истакао да се искључени одборници на одлуку странке неће жалити и додао, између осталог, следеће: „одборници су власници мандата, тако ће остати и даље, уважавамо одлуку и у складу са тим нисмо стигли да одреагујемо, дакле одреаговаћемо у складу са одлуком Извршног одбора СНС-а и она ће бити испоштована у погледу имена које наша одборничка група тренутно носи, није коректно, нема смисла да то и даље тако буде и то неће бити“.

Скупштина општине је затим усвојила Одлуку о изменама и допунама одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2015. годину, Одлуку о накнади трошкова за вантелесну оплодњу, Одлуку о проглашењу ерозивних подручја на територији општине Горњи Милановац, Решење о укидању својства јавног добра у општој употреби и отуђењу земљишта означеног са кп.бр.12338/20 КО Г.Милановац из јавне у приватну својину, ради исправке границе кп.бр. 11076/4 КО Горњи Милановац, Решење о проглашењу за својство јавног добра некатегорисаног пута земљишта означеног као реални део 882/2625 кп.број 1091 КО Велереч.

У наставку седнице одборници Скупштине општине Горњи Милановац су дали претходну сагласност на Предлоге правилника о раду у горњомилановачким јавним предузећима за изградњу, путеве и Спортско-рекреативном центру.

Пред одборницима су се нашли и Извештаји о раду ЈКП Горњи Милановац и ЈП за изградњу општине, као и Измена и допуна Програма пословања и финансијског плана ЈП за изградњу општине за 2015. годину и Програм уређивања грађевинског земљишта за 2015. годину, који су усвојени.

Највише полемике је изазвао Извештај о раду и Финансијском пословању Дома здравља Горњи Милановац за период 1.01. – 31.12.2014. године. Известилац је била директорка Дома здравља Др Драгица Топаловић, а по овој тачки су говорили Народни посланик и шеф одборничке групе „Покренимо Горњи Милановац – Томислав Николић (СНС, ПС)“ Дејан Ковачевић, Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић, одборник и директор Опште болнице у Горњем Милановцу Др Миро Лазаревић и шеф одборничке групе „Нова Србија Мр Велимир Илић“ Бошко Миловановић. Након расправе са неколико реплика међу говорницима овај извештај је усвојен.

Затим су усвојени Извештај о пословању Апотеке Горњи Милановац за 2014. годину, Извештај о пословању Спортског савеза општине Горњи Милановац за 2014. годину, Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац за 2014. годину, Годишњи програм рада Општинског штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац за 2015. годину и Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Горњи Милановац за 2015. годину.

На предлог Комисије за кадровска, административна и мандатно-имунитетска питања Скупштина општине је разрешила Мирослава Мишковића, дипл. економисту са места члана Надзорног одбора Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац, а затим га именовала за председника Надзорног одбора овог јавног предузећа, док је за члана Надзорног одбора именовала Животу Савића, дипл.машинског инжењера.

 

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
Јадранка Достанић с.р

Previous Дефиле дечијег осмеха у хали Бреза

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I