Eng

Es

It

Sp

Црвени крст започео поделу пакета најуогроженијим Милановчанима

Црвени крст започео поделу пакета најуогроженијим Милановчанима

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац обишао је данас просторије општинског одбора Црвеног крста у нашем граду.

„Данас сам дошао да обиђем Црвени крст и да проверим да ли на прави начин спроводе све мере које је донео Штаб за ванредне ситуације и да се уверим, како се и на који начин припрема храна за кориснике Народне кухиње“- рекао је Ковачевић и додао „Оно што могу да кажем је да Црвени крст обавља одлично свој посао са свега шест запослених, док волонтере укључују по потреби. Веома је битно да знамо да ли и колико волонтера Црвеног крста можемо укључити у сменски рад и помоћ на терену, када се укаже позтреба али треба нагласити да доста наших суграђана жели да учествује у овој врсти волонтерске помоћи“ закључио је Ковачевић.

Ковачевић је још једном упутио апел да се поштују мере које доноси Влада али и општински Штаб, јер је тренутно најважнија самодисциплина свих данас како би се спречило ширење заразе вирусом корона.

Небојша Ивовић , секретар ОО ЦК Горњи Милановац каже да је расподела пакета започета данас и трајаће и током сутрашњег дана, а да ће набавка још 100 пакета бити завршена до краја следеће седмице.

„У понедељак стижу хигијенски пакети за све кориснике Народне кухиње. Свима капацитетима изаћи ћемо у сусрет свим старијим лицима која позову наш Call центар И обавићемо све што је потребно , било да је у питању набавка основних животних намирница или лекова“истакао је Ивовић.

Поштујући забрану изласка старијим од 65 година који су корисници Народне кухиње, Црвени крст свакоднвено на кућну адресу 12 корисника испоручује оброке, док сви други храну добијају редовно у просторијама ове oрганизације.

Previous На територији општине Горњи Милановац нема нових случајева заражених вирусом корона

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I