Dan opštine, Dan Drugog ustanka i 150 godina imendana grada

U okviru aprilskih svečanosti, Gornji Milanovac ove godine obeležava Dan opštine, Dan Drugog srpskog ustanka i 150 godina imendana grada.
Svečanosti se održavaju od 22-24 aprila, a u Gornji Milanovac tih dana stižu visoki zvaničnici Republike Srbije, članovi diplomatskog kora, nekoliko delegacija iz inostranstva, predsednici opština iz Srbije i mnogi drugi. Centralna manifestacija održava se 23. aprila kada će na Spomenik takovskim junacima u Takovu biti položeni venci, a u selu Lunjevica kod Gornjeg Milanovca otkrivena bista vojvode Nikole Milićevića Lunjevice. Bistu će otkriti prvi potpredsednik-zamenik predsednika Vlade Srbije, Ivica Dačić.

Posebnu specifičnost ovogodišnjih aprilskih svečanosti čini potpisivanje dve povelje: Povelje o obnavljanju partnerstva između gradova Slovenj Gradec iz Slovenije i Gornjeg Milanovca i Povelje o obnavljanju prijateljstva i saradnje OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“ iz Gornjeg Milanovca sa „Prvom osnovnom šolom“ iz Slovenj Gradeca i OOU „Tode-Hadži Tefov“ iz Kavadaraca.

Program svecanosti povodom dana opstine, drugog srpskog ustanka i 150 godina imendana grada

Protokol svečanosti 23.aprila 2009.godine

Previous Usvojen Program razvoja opštine Gornji Milanovac za period 2009.-2013. godine