Eng

Es

It

Sp

DAN OPŠTINE GORNJI MILANOVAC I 196. GODIŠNJICA OD PODIZANJA II SRPSKOG USTANKA I

DAN OPŠTINE GORNJI MILANOVAC I 196. GODIŠNJICA OD PODIZANJA II SRPSKOG USTANKA I

SVEČANO OBELEŽENI
DAN OPŠTINE GORNJI MILANOVAC
I 196. GODIŠNJICA OD PODIZANJA II SRPSKOG USTANKA

Tradicionalno, u organizaciji opštine Gornji Milanovac, na dan 23.04.2011. godine, obeleženi su Dan opštine i 196. godišnjica od podizanja ustanka u Takovu.
U okviru Programa obeležavanja, u sali Doma kulture održana je svečana sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac na kojoj su uručena opštinska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.
U znamenitom mestu Takovski grm u Takovu, položeni su venci na spomenik takovskim ustanicima od strane predstavnika Republike Srbije, Vojske Srbije, Moravičkog upravnog okruga, Opštine Gornji Milanovac i bratskih opština iz Norveške, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Rumunije. Okupljenim građanima i gostima, obratili su se Prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić i predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković, nakon čega je usledio kratak dramski prikaz.
Istoga dana, u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku – Uskrsu, na gradskom trgu je održan izuzetno posećen koncert u zajedničkoj organizaciji opštine Gornji Milanovac i tima Projekta Triglav osiguranje „Srbija u ritmu Evrope.“ Koncert je otvoren pozdravnim govorom predsednika opštine Gornji Milanovac i prvog sekretara Ambasade Finske u Beogradu, koja je partner i pokrovitelj Gornjeg Milanovca u ovom Projektu. Mladi milanovčani oduševili su svojom pesmom i igrom prisutne goste i svoje sugrađane koji su uživali u izvandrednom programu!

Претходни GORNJI MILANOVAC U MEDIJIMA – UČINILI SMO KORAK NAPRED! I

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I