Eng

Es

It

Sp

Danas održano Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac

Danas održano Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac

Većnici gornjomilanovačke opštine, na samom početku današnje sednice, danas su razmotrili i usvojili nekoliko predloga odluka iz oblasti društvenih delatnosti, najpre se govorilo o posebnim oblicima podrške u oblasti socijalne politike opštine Gornji Milanovac, a potom i o mogućnostima ostvarivanja prava predškolske dece, učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama na besplatan prevoz u javnom saobraćaju. Danas su većnici svojim glasom podržali i izmenu finansijskih planova za 2014. godinu u svim gornjomilanovačkim školama, a povodom prenosa dodatnih sredstava opredeljenih poslednjim rebalansom budžeta.
Takođe, danas su podržane i promene finansijskih planova za Muzej, Kulturni centar i Turističku organizaciju zbog priliva republičkih sredstava, a koja su ovim ustanovama odobrena za projekte sa kojima su konkurisali u Ministartsvu kulture. Velike promene u finansijskim planovima usledile su i za Mesne zajednice uglavnom zbog neutrošenih sredstava iz predhodne godine, dobijena – samodoprinosom, učešćem građana i ostalih namenskih sredstva.
Od naknade za korišćenje mineralnih sirovina na gornjomilanovačkoj teritoriji koja je ostvarena u iznosu od 20.533.101 dinara, rebalansom budžeta ova sredstva su raspoređena tako da je za izgradnju vodovoda Gornji Milanovac-Rudnik opredeljeno 10 miliona dinara2 miliona dinara će biti upotrebljeno za rekonstrukciju Doma kulture na Rudniku i 8.533.101,22 dinara za rekonstrukciju Doma kulture u Gornjem Milanovcu.
Na predlog predsednika opštine Milisava Mirkovića, Opštinsko veće je usvojilo da se sredstvima iz budžetske rezereve u iznosu od 200.000 dinara pomogne gradnja parohijskog hrama u Brđanima, kao i da se sa 50.000 dinara pomogne organizacija manifestacije „Ilindinaski dani“, koja će se održati početkom avgusta u Kamenici.
Većnici su danas usvojili Uputstvo za koordinaciju i saradnju svih relevatnih činioca Opštinske uprave u procesu upravljanja imovinom, a time je ispunjena sva potrebna pravna regulativa za realizaciju projekta „Naša imovina podržava naš razvoj“ . Članovi veća su danas usvojili i informaciju o sprovedenom završenom ispitu za učenike osmog razreda kojih je na polaganju bilo 359 u svih sedam osnovnih škola na čitavoj teritoriji, a koji su mogli konkurisati za 378 slobodnih mesta u milanovačkim srednjim školama.
Načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović informisala je većnike o stanju sredstava od humanitarne pomoći na dinarskim i deviznim podračunima opštine Gornji Milanovac, a kojih na današnji dan ima u dinarima 7.062.167,25, i u evrima 14.567,46. Pri tom zahvalivši se celokupnoj zajednici i privredi na poverenju i ukazanoj solidarnosti. Takođe, načelnica je, većnicima na razmatranje i usvajanje, predstavila predlog Pravilnika o raspodeli sredstava od humanitarne pomoći za saniranje posledica od elementarne nepogode u maju mesecu. Ovim Pravilnikom uređuje se način i postupak dodele pomoći za hitne inetervencije i saniranje šteta nastalih prirodnom ili drugom nezgodom.

Претходни Budi i ti ovde sledeće godine, poruka je sa svečanog prijema koji je upriličio predsednik opštine najboljim učenicima gornjomilanovačke opštine uručivši im prikladne nagrade

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I