Eng

Es

It

Sp

Дечја недеља

Дечја недеља

Поводом одржавања дечје недеље, данас су ђаци ОШ „Таковски устанак“ из Такова са својим наставницима посетили Општину Горњи Милановац.

Поздравне речи, младим гостима, упутила је начелница Општинске управе општине Горњи Милановац Горица Петровић, пожелевши им добродошлицу у Општину, која је дом свих грађана. Такође, Петровићева је ђаке, жељне знања, упознала о широком спектру послова које Општина обавља али и указала на њихов значај и уску повезаност.

„Данас имате прилику да мојим сарадницима и мени постављате питања. Данас ћемо, на кратко, заменити улоге. Ви ћете постављати питања која вас интересују, а ми ћемо на иста одговарати“ рекла је начелница Општинске управе.

Екологија, финансије, друштвене делатности, рад матичних служби, надлежности Одељења за инспекцијске послове биле су теме о којима су данас ђаци имали прилику, из прве руке, да чују али и да постављају њима интересанта питања.

Ова манифестција посвећена најмлађима, указује на стварни положаја детета и младих у друштву, скреће пажњу на дете као носиоца права да одраста у што бољим условима у породици, локалној заједници и друштву у целини.

Дечја недеља има дугу и богату традицију а ове године, на нивоу целе Републике Србије, обележава се од 5. до 11. октобра. Током протеклих година, Дечја недеља се развијала, достижући ниво националне манифестације постала је модел свестране сарадње и повезивања важних актера и чинилаца који удружени делују ка истом циљу – побољшању положаја детета у Србији. Такође, Дечја недеља подстиче унапређење положаја детета у нашем друштву кроз континуинирани развој свих услова, и пружање финансијске, социјалне, здравствене, културне и образовне подршке за остварење ових циљева.

      

Претходни Наставак потписивања уговора са пољопривредницима

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I