Eng

Es

It

Sp

Дејан Ковачевић добитник признања „Капетан Миша Анастасијевић“

Дејан Ковачевић добитник признања „Капетан Миша Анастасијевић“

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац овогодишњи је добитник признања “Капетан Миша Анастасијевић” за допринос развоју и унапређењу привредног и друштвеног амбијента Србије. Ковачевићу је признање уручено данас у археолошком парку Виминацијум код Костолца.

Програм свечане доделе награда под називом “Пут ка врху” започео је у 11 часова српско-римском добродошлицом и упознавањем са културном баштином, а у 12 часова, водитељ програма Миливоје Бештић, новинар и уредник Медиа Инвента, поздравио је све присутне, након чега су уручена признања.

“Ова награда свакако јесте за нешто што сте урадили до сада и мени је драго да је Општина Горњи Милановац препозната као мотор индустријског развоја Републике Србије и драго ми је што сам у протекле четири године био на челу једне тако развијене општине. Оно што је свакако подстрек за будућност јесте да је ова награда једна велика обавеза да у будућем периоду, бар докле ја будем председник Општине, Горњи Милановац стоји на пијадесталу и да буде на првом месту у Републици Србији. То је мој задатак и задатак свих мојих сарадника. Надамо се да ћемо и њега до краја извршити.” – рекао је Дејан Ковачевић.

Председник жирија који је одлучивао о додели признања, проф. др Радован Пејановић, рекао је да се при одлучивању полази од лика и дела нашег великог Капетана Мише Анастасијевића, који је према његовим речима, перјаница нашег предузетништва и велики добротвор и задужбинар.

„То задужбинарство, та филантропија, то своме отечеству које су они афирмисали ми желимо да вратимо као вредну културну баштину која је помало заборављена код нас, а која је јако важна и коју треба кроз призму садашњих привредних, културних, образовних и спортских активности наших људи, да пронађемо, наградимо, назначимо, и на тај начин афирмишемо оно што је добро у нашем друштву. То нама треба, да афирмишемо оно што је домаће, национално, јер то је јако важно да Србија изађе из ове кризе у којој се налази, вишеструке кризе, а посебно ово сада што је изазвано пандемијом. Двадесет година траје наша награда и ми смо се у свим овим сферама трудили да преко те награде помогнемо нашем друштву тиме што ћемо открити, афирмисати и наградити најбоље међу нама.“ – рекао је Пејановић.

Осим бројних лауреата награде су добили и амбасадор САД у Србији Ентони Годфри, затим амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, Сем Фабрици, као и Марко Чадеж, председник привредне коморе Србије.

Previous ‘’Европска недеља мобилности’’

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I