Eng

Es

It

Sp

Дигитализација Скупштине општине Горњи Милановац

Дигитализација Скупштине општине Горњи Милановац

Лазар Николић, председник Скупштине општине Горњи Милановац угостио је делегацију UNDP-a. Повод посете била је дигитализација рада Скупштине општине у наредном периоду.

Николић је овом приликом рекао да уколико се остваре планови локалне самоуправе ово би могло да се оствари у наредном периоду: „Посета делегације UNDP-a била је радног карактера са циљем да се изврши прелиминарна анализа могућности за увођење е-парламента, да се види са каквом инфраструктуром, елементима и капацитетом располажемо.“ Он је додао да су на састанку дефинисани кораци које треба предузети како би Скупштина општине била дигитализована у одговарајућем и препорученом капацитету: „Од пријатеља из UNDP-a бисмо добили прилагођен софтвер, а ми смо се обавезали да у сарадњи са Владином канцеларијом за електронску управу или из наших средстава обезбедимо хардвер“, закључио је Николић.

Дигитализација парламената већ је спроведене у Новом Саду, Лесковцу, Панчеву и од скоро у Чачку и овакав систем рада има велике предности. Поред уштеда у материјалу, пре свега у папиру, предност је и транспарентност у раду, а на овај начин би и рад парламента био ближи грађанима.

Previous Сећање на солидарност српских и француских војника у Првом светском рату

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I