Eng

Es

It

Sp

Добродошлица за ђаке прваке

Добродошлица за ђаке прваке

“Први разред је прва брига, а други разред разбрибрига” (Перо Зубац). Почетак новог раздобља и школовања почео ја данас за 367 ученика првог разреда на територији општине Горњи Милановац. Свечани пријем првака одржан је ОШ “Момчило Настасијевић”, а општина горњи Милановац је и ове године уз симболичне поклоне пожелела ђацима првацима успешан полазак у школу.

Школско звоно огласило је почетак школске године за 2885 основаца и 1139 средњошколаца на територији општине Горњи Милановац. Интонирањем химне Боже правде наставу је започело 367 ученика првог разреда основне И 294 ученика првог разреда средње школе. Наставу почињемо непосредно, часови трају 45 минута а што се тиче епидемијских мера, оне су на бази препоруке, у смислу чешћег проветравања и дезинфекције просторија. Надамо се да ћемо ову школску годину завршити по класичном наставном моделу И да ће ситуација са вирусом бити под контролом. Сваке године смо 1. Септембра, посебно узбуђени, због првака који започињу један нови циклус образовања и васпитања. И ове године, општина Горњи Милановац припремила им је поклоне, ранчеве са радним свескама и едукативним материјалом, који ће њима и учитељима олакшати рад, а судећи по њиховим реакцијама, изгледа да је ово пун погодак –рекла је Александра Јанковић, помоћница председника за просвету.

Добродошлицу је првацима пожелела Ивана Толић, директорка ОШ “Момчило Настасијевић”, која је нагласила де је школа ове године богатија за 64 првака.

Имамо једно одељење класичне И два одељења целодневне наставе. Што се организације рада тиче, спремно смо дочекали почетак нове школске године. Настава ће се одвијати у преподневној смени И часови ће трајати 45 минута –додала је директорка.

У ОШ “Свети Сава” и ОШ “Десанка Максимовић” свечани пријем првака одржан је јуче.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Ковачевић: Прве пробе грејања котларнице на биомасу до краја године

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I