Додељене награде „Бели лабуд“

У сарадњи са јавним предузећима и установама, а у циљу заштите, унапређења и очувања животне средине, општина Горњи Милановац и ове године је организовала манифестацију „Бели лабуд“.

Награда „Бели лабуд“ додељује се у седам категорија и то за најлепше уређено сеоско двориште, најлепше уређено градско двориште, најлепше уређено двориште објекта колективног становања, најлепши балкон – тераса, најлепше уређен простор око пословног објекта, најлепше уређено школско двориште, награда за пројекат уређења зелених површина ,,Михајло Симовић“.

Председник комисије и шеф канцеларије за заштиту животне средине општине Горњи Милановац Невена Обрадовић изјавила је да је комисија радила свесно и професионално, а као главни циљ манифестације навела је мотивисање грађана да се баве својим животним простором: „Овом манифестацијом шаљемо поруку колико је битно да и појединци учествују у уређењу животног простора, а не само фирме и јавна предузећа који су у обавези.“

Награде су додељене у пет категорија, пошто за две није било пријављених учесника. Из буџета општине Горњи Милановац за прва три места опредељени су новчани износи у висини од 15.000, 10.000 и 5.000 динара. За категорију најлепша тераса издвојено је 8.000, 6.000 и 4.000 динара. Награда за уређење предела износи 20.000 динара, док је четрнаест учесника добило ваучер у износу од 3.000 динара који могу да искористе у радњи „Невен комерц“.

Награде у категорији најлепше сеоско домаћинство освојили су: Трећа награда: двориште куће породице Марија Богдановић, Заграђе, Горњи Милановац; Друга награда: двориште куће породице Косе Радојковић, Лозањ, Горњи Милановац; Друга награда: двориште куће породице Наде Тодоровић, Доња Црнућа, Горњи Милановац; Прва награда: двориште куће породице Милоша Петаковића, Семедраж, Горњи Милановац.

Награде у категорији најлепше уређено градско двориште освојили су: Трећа награда: двориште куће породице Павла Радовановића, Парац, Горњи Милановац; Друга награда: двориште куће породице Спасенија Мијатовић, Николе луњевице бр.63; Прва награда: двориште куће породице Биљана Релић, Брусница, Горњи Милановац.

Награде за најлепше уређен простор око пословног објекта добили су: Друга награда: Кафана „Луњевица“, Луњевица Прва награда: Центар дечјих летовалишта Рудник, на Руднику Прва награда: „Три храста“ Клатичево

За најлепше уређену терасу, награде су добили: Трећа награда: тераса Радмиле Марковић, у Ул.Војводе Милана Обреновића бр.29 Друга награда: тераса Вера Живановић, Ул.Вука Караџића бр.119 Прва награда: тераса Наде Тодоровић у Доњој Црнући

Награду за уређење предела добила је породица Ивана Јаковљевића у Мутњу, Горњи Милановац.

Свечану церемонију доделе награда, која је уприличена у Дому културе, водила је Тијана Сретеновић. Програм свечане церемоније доделе награде „Бели лабуд“ употпуњен је звуцима виолине и чаробним извођењем дела класичне музике виолинисткиње Јелисавете Зорић као и виртуозним извођењем нумере класичне музике на клавиру младе пијанисткиње Анђеле Јовићевић.

Previous Додељене награде „Бели лабуд“