Eng

Es

It

Sp

Додељене значке војницима

Додељене значке војницима

Војницима који су добровољно служили војни рок данас су у сали Скупштине општине Горњи Милановац додељене значке Војске Србије. Мајор Иво Пешић, начелник центра Министарства одбране за локалну самоуправу поздравио је све присутне и пожелео срдачну добродошлицу на свечану доделу војничких значки и захвалница: „ Младићи и девојке, изражавам свима захвалност за добровољно, часно и поштено служење војног рока. Служење својој отаџбини је велика част. Поштовање које сте ви указали држави Србији определивши се за добровољно служење војног рока, препоручује вас и као људе, јер сте тиме показали своје моралне и људске квалитете. Ваша зрелост, ваша племенитост и решеност да ступите у Војску Србије су само за похвалу.“ Начелник Пешић се захвалио присутнима са жељом да и даље негују праве вредности.

Присутним војницима честитао је и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић истакавши да је армија један од кључних фактора постојања сваке државе: „ Из свог искуства служења војног рока видео сам шта значи војска и шта значи снага војске за сваку државу. Последњих година држава Србија улаже доста у војску и улагаће и у будућности. Општина Горњи Милановац уз одличну комуникацију са касарном у нашој општини покушава да боравак свим војницима који су на професионалном служењу војног рока, а и вама који радите то добровољно омогући најбоље могуће услове за обуку.“

Ковачевић је истакао велико задовољство чињеницом да у Моравичком округу једина касарна која је активна јесте касарна у Горњем Милановцу.

Данас је укупно додељено четрдесет и две значке војницима који су се добровољно пријавили за служење војног рока.

Previous Замена светлосне сигнализације

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I