Doktor na selu

U organizaciji opštine Gornji Milanovac i Doma zdravlja preko dvadeset predstavnika gornjomilanovačkog medicinskog osoblja učestvovaće u akciji pod nazivom „Doktor na selu“ koja će se održati u subotu u gornjomilanovačkom selu Gornji Branetići.
Učešće u medicinskoj radnoj poseti „Doktora na selu“ pored Doma zdravlja, uzeće i Bolnica, Apoteka, Centar za socijalni rad, Crveni krst i Mesna zajednica Gornji Branetići. Ispred specijalističkih službi na usluzi će biti hirurg, ortoped, internista i neuropsihijatar uz prisustvo medicinskih sestara.
Meštani Gornjih Branetića i okoline imaće priliku da u svojoj mesnoj zajednici i susednoj seoskoj školi izvrše lekarske specijalističke preglede, dobiju odgovarajuću terapiju na licu mesta, kao i adekvatan lek na osnovu odgovarajućeg prepisanog recepta izdat od opštinske apotekarske ustanove čiji predstavnici će biti takođe na usluzi u ovoj akciji na selu. Mobilne medicinske ekipe će tokom akcije obići i nepokretno, bolesno i staro stanovništvo ovog kraja.
Seskoj ambulanti u Gornjim Branetićama biće poklonjen i aparat za merenje pritiska čiji darodavac Beogradska kuća za medicinsku opremu „Intermedik“.
Prošlog meseca akcija „doktor na selu“ uspešno je sprovedena u Vraćevšnici na zadovoljstvo meštana gružanskog kraja, ove subote u Gornjim Branetićima akcija počinje od 09.00 časova i trajaće sve dok ima pacijenata.

Previous Asfaltirana tri putna pravca