Eng

Es

It

Sp

Дом у Срезојевцима поново у власништву општине

Дом у Срезојевцима поново у власништву општине

На састанку који је одржан протекле недеље у селу Срезојевци, Дом ове Месне заједнице пребачен је у власништво општине Горњи Милановац.

Заменица председника општине Јадранка Достанић, председник Месне заједнице Иван Остојић и чланови Савета месне заједнице Срезојевци одржали су састанак Савета на којем је присуствовао и господин Александар Пауновић, купац задруге „Сувобор“ у чијем склопу је се налазио и Дом МЗ Срезојевци. На састанку је извршена примопредаја овог објекта. Наиме, породица Пауновић вратила је Дом у власништво општини Горњи Милановац.

Том приликом, заменица председника општине, Јадранка Достанић, изјавила је да је немаршношћу других овај Дом прекњижен на другог власника: „Господин Пауновић је куповином земљорадничке задруге „Сувобор“ постао власник и овог објекта. Он је са својом породицом донео одлуку да тај Дом врати у власништво општине Горњи Милановац и селу Срезојевци. У име општине Горњи Милановац и у име мештана Срезојеваца ја се породици Пауновић захваљујем.“ Заменица председника општине најавила је у наредном периоду и реконструкцију овог објекта у оној мери колико је то потребно. Према њеним речима, објекат је у добром стању и предстоје му неке ситне поправке.

Александар Пауновић, садашњи власник задруге „Сувобор“ изјавио је да, иако је куповином ове задруге Дом у Срезојевцима постао власништво његове породице, нису се двоумили када је реч о враћању овог објекта општини: „Ми знамо да су ову зграду правили мештани у сарадњи са словенском општином Старше и због тога смо одлучили, уз консултацију са председником МЗ Срезојевци и са људима из општине, да им овај објекат поклонимо.“

Председник Савета МЗ Срезојевци, Иван Остојић, назвао је овај чин враћања Дома у власништво општине часним чином. Према његовим речима мештани села су захвални породици Пауновић што су учинили овако леп гест.

Previous Прва група пољопривредника потписала уговоре за подстицајна средства

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I