Eng

Es

It

Sp

Дом у Срезојевцима поново у власништву општине

Дом у Срезојевцима поново у власништву општине

На састанку који је одржан протекле недеље у селу Срезојевци, Дом ове Месне заједнице пребачен је у власништво општине Горњи Милановац.

Заменица председника општине Јадранка Достанић, председник Месне заједнице Иван Остојић и чланови Савета месне заједнице Срезојевци одржали су састанак Савета на којем је присуствовао и господин Александар Пауновић, купац задруге „Сувобор“ у чијем склопу је се налазио и Дом МЗ Срезојевци. На састанку је извршена примопредаја овог објекта. Наиме, породица Пауновић вратила је Дом у власништво општини Горњи Милановац.

Том приликом, заменица председника општине, Јадранка Достанић, изјавила је да је немаршношћу других овај Дом прекњижен на другог власника: „Господин Пауновић је куповином земљорадничке задруге „Сувобор“ постао власник и овог објекта. Он је са својом породицом донео одлуку да тај Дом врати у власништво општине Горњи Милановац и селу Срезојевци. У име општине Горњи Милановац и у име мештана Срезојеваца ја се породици Пауновић захваљујем.“ Заменица председника општине најавила је у наредном периоду и реконструкцију овог објекта у оној мери колико је то потребно. Према њеним речима, објекат је у добром стању и предстоје му неке ситне поправке.

Александар Пауновић, садашњи власник задруге „Сувобор“ изјавио је да, иако је куповином ове задруге Дом у Срезојевцима постао власништво његове породице, нису се двоумили када је реч о враћању овог објекта општини: „Ми знамо да су ову зграду правили мештани у сарадњи са словенском општином Старше и због тога смо одлучили, уз консултацију са председником МЗ Срезојевци и са људима из општине, да им овај објекат поклонимо.“

Председник Савета МЗ Срезојевци, Иван Остојић, назвао је овај чин враћања Дома у власништво општине часним чином. Према његовим речима мештани села су захвални породици Пауновић што су учинили овако леп гест.

Previous Прва група пољопривредника потписала уговоре за подстицајна средства

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I