Eng

Es

It

Sp

Донација општини Горњи Милановац

Донација општини Горњи Милановац

Братска комуна Вефсн из Норвешке донирала Горњем Милановцу камион за одлагање смећа

Општина Горњи Милановац добила је на поклон од братске комуне Вефсн из Норвешке и тамошње компаније за одлагање смећа „Shmil“, возило – камион марке Scania произведен 2006. годишне намењен за одлагање смећа и комуналног отпада. Камион је у очуваном стању, добро је опремљен и одржаван по европским стандардима и између осталог има две коморе за одлагање отпада. Укупна вредност донације износи 119000 Норвешких круна односно 12.664,00 евра.

Донација представља још један у низу показатеља јаке пријатељске сарадње наше две општине. Пријатељство започето у вихору Другог светског рата и нераскидиве везе тада успостављене пренете су на поколења и трају до данашњих дана. Ово није први пут да братска општина Вефсн упути донацију Горњем Милановцу – доста је таквих случајева било и раније, а треба подсетити да је Норвешка прва прискочила у помоћ становницима наше општине, а и нашој земљи када су нас задесиле велике поплаве 2014. године.

Руководство општине најискреније се захваљује на поклону који ће у великој мери допринети ефикаснијем остварењу комуналних услуга с обзиром на потребе и разуђеност територије наше Општине.

Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић данас је возило предао на трајно коришћење Јавном комуналном предузећу „Горњи Милановац“ за потребе изношења, транспорта и депоновања комуналног и индустријског отпада.

Претходни Трибина у организацији Народне банке Србије

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I