Eng

Es

It

Sp

Донација вредна 70.000 евра

Донација вредна 70.000 евра

Фирма из Црне Гора донирала Општину Горњи Милановац са седам дечјих игралишта вредности 70.000 евра

Црногорска фирма „Мегасоунд“ – „Мегастилл“ донирала општину Горњи Милановац дечјим игралиштима у вредности 70.000 евра. Након дописа о намерама ове фирме за производњу урбаног мобилијара за јавне површине, јуче је уследио и сусрет власника ове фирме Драгана Мирочевића из Подгорице и председника општине Милисава Мирковића у Горњем Милановцу. Намера овог црногорског предузетника је да поклони општини Горњи Милановац седам дечјих мобилијара, вредности 10.000 евра по једном игралишту, израђеног од квалитетног дрвета са пратећим атестима и сертификатима за мобилијар. У досадашњем пословању ова фирма је свој производни програм донирала многобројним црногорским општинама од будванске до улцињске ривијере, као и луксузним хотелима Сплендид, Беллевуе, Монтенегро и други.

Приликом пријема председник општине Милисав Мирковић се захвалио госту на вредној донацији и одабиру, али су га интересовали разлози опредељења да Горњи Милановац буде место где ће се користи производи ове фирме. Према речима господина Мирочевића, одлука да се производи ове фирме пласирају на српско тржиште управо из Горњег Милановца је крајње логична, јер је реч о граду са веома јаким индустријским центром у Србији. Нагласивши да је пресудно било и јавно презентовање председника општине о Горњем Милановцу путем националних медија који се гледају у Црној Гори, а у којима председник горњомилановачке општине увек говори афирмативно и са поносом о свом граду, без јавног изношења проблема који су свуда свакодневница, при том не оптужујући и не критикујући никога, а што је данас реткост, рекао је Мирочевић.

Он је данас рекао и да је основни стратешки интерес ове фирме маркетиншко представљање кроз донације, које кроз овакав вид улагања наиђу на добар публицитет и буду најбоља референца за друге којима су потребни наши производи у виду дечјих игралишта, клупи, корпи за отпадке и друго. Кроз анегдоту донатор нам је изнео и један лични разлог, а то су и дивна незаборавна сећања о старој љубави са једном Милановчанком.

Према Уговору о донацији, обавеза општине Горњи Милановац ће бити плаћање транспорта и монтаже мобилијара које се састоји од седам елемената и превози у једном шлеперу по игралишту, а захтев за новчана средства ће се наћи на првој наредној седници Општинског већа како би већ прва игралишта стигла почетком априла у оквиру припрема прославе ДВА века од Другог српског устанка.

Приликом гостовања донатор је данас обишао могуће локације за игралишта, као и по израженој жељи, компанију Металац.

Previous Кандидујте најбоље за општинско признање

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I