Eng

Es

It

Sp

Државни секретар посетио кошаркашки камп „Каста“

Државни секретар посетио кошаркашки камп „Каста“

На планини Рудник традиционално се, у току летњих месеци, организује међународни кошаркашки камп „Каста“. Камп има знак квалитета Кошаркашког савеза Србије, а од 2013. године одржава се уз подршку Министарства омладине и спорта. Полазници из осам држава Европе и света раде са најбољим српским кошаркашким тренерима. Присутни су дечаци и девојчице из Румуније, Аустрије, Пољске, Швајцарске, Египта, Сенегала, Сирије и Либана. Промотери кампа у претходним годинама били су наши прослављени кошаркаши и кошаркашице Петар Божић, Мирослав Берић, Никола Лончар, Веселин Петровић, Данило Анђушић, Јелена Миловановић, Соња Петровић и многи други.

Протеклог викенда полазнике кампа посетили су државни секретар у Министарству омладине и спорта и прослављени рукометаш Предраг Перуничић, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и заменица председника општине Јадранка Достанић.

Према речима представника Министарства, спортски туризам може бити носилац развоја варошице Рудник.

„Планирамо да следеће године реновирамо салу у Горњем Милановцу која је оштећена у поплавама, такође овде на Руднику потребно је променити асфалт на теренима. Оно што је најважније, спортска хала на Руднику има употребну дозволу и постоје сви услови и климатски и инфраструктурни за реализацију разних спортских активности“, рекао је Предраг Перуничић, државни секретар у Министарству омладине и спорта.

Општина Горњи Милановац пружа пуну подршку свим активностима које доприносе да се деца и омладина баве спортом.

„Кошаркашки камп „Каста“ је сад већ традиционално на планини Рудник. Овде је данас присутно 160 учесника. Ми ћемо после обиласка тренинга у хали имати састанак са господином Перуничићем, јер покушавамо да преко „Касте“ направимо још један камп у Горњем Милановцу, а то је рукометашки камп, и да тако створимо једну комплетну целину када је спортски туризам у питању. У овом периоду године, током ова 2-3 месеца, припреме реализује много спортиста што из Србије, што из иностранства и то је лепа прилика за развој спортског туризма и промоцију Рудника и ван граница наше државе“, изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Камп сваке године посећује све више деце а и организација је сваке године на све вишем нивоу.

„Каста већ 19 година ради, а последњих 12 година на планини Рудник, што значи да нам је овде јако лепо, постоје сви инфраструктурни услови – 4 осветљена терена, спортска дворана и затворени базен, изузетан ресторан и исхрана, амбуланта и лекарски надзор, сала за састанке тренера“, рекао је Срђан Станојевић, директор међународног кошаркашког кампа „Каста“.

 

Previous Одржан састанак у вези теочинског водовода

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I