Eng

Es

It

Sp

Два милиона динара Културном центру за најсавременије пројекционо платно

Два милиона динара Културном центру за најсавременије пројекционо платно

Након завршеног Конкурса за преддигитализацију и дигитализацију биоскопа за 2019. годину, одлуком Управног одбора Филмског центра Србије, Културном центру у Горњем Милановцу додељено је 2 милиона динара за набавку новог пројекционог платна.

Културни центар Горњи Милановац већ годинама добија епитет институције која на најбољи начин реализује фазно процес дигитализације и остварује велику биоскопску гледаност. Према речима директора Културног центра Драгана Арсића, Културни центар добија велику подршку општине Горњи Милановац, Филмског центра Србије, као и Министарства културе.

„Захваљујући сарадњи са Филмским центром Србије, већ фазно неколико година Културни центар добија средства за преддигитализацију и дигитализацију биоскопа. Подсетићу да смо у неколико претходних година освојили 11 милиона динара путем пројеката, у првој фази то је био покретни биоскоп, који се налазио у згради Гимназије, имали смо и биоскоп на отвореном, такође, добили смо 4 милиона за 3Д пројектор, преко милион и по за дигиталне екране, а ове године, према речима уредника филмског програма Бобана Стефановића, платно за које смо конкурисали, он је само видео у Берлину и налази се, можда, још и у Паризу“, рекао је Арсић и истакао да је од преко 40 установа, 29 добило средства, између њих и Културни центар Горњи Милановац, што га сврстава у сам врх према функционисању филмског програма и дигитализације биоскопа. Такође, Арсић је напоменуо да је од почетка године до сада реализовано близу петсто културних дешавања, што је много више у односу на остале установе културе.

Арсић је додао и да је овде године Министарство културе подржало фестивал „Кратка форма“ и Међународни бијенале уметности минијатуре, прву фазу. Осим тога, већ трећу годину заредом милановачки Културни центар учествује у организацији Сабора народног стваралаштва, који ће бити одржан 15. септембра у Великој сали Културног центра. За ову намену од Министарства културе на рачун Културног центра уплаћено је пола милиона динара.

Previous Општина Горњи Милановац другопласирана у пројекту „Реформа пореза на имовину“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I