Eng

Es

It

Sp

Двадесет седма седница Скупштине општине

Двадесет седма седница Скупштине општине

Данашња седница Скупштине општине Горњи Милановац реализована је кроз осамнаест тачака дневног реда, а међу првима је било разматрање и усвајање Извештаја о извршењу Одлуке о буџету општине Горњи Милановац, за период од јануара до 30. јуна текуће године.

У наведеном периоду приходи буџета наше локалне самоуправе остварени су са 45,89% или у апсолутном износу 558.592.224,84 динара од планираних 1.218.063.915 динара на годишњем нивоу. Планирани расходи и издаци Одлуком о буџету наше општине за 2015. годину и донетим ребалансима износе 1.570.589.915 динара и у овом периоду су извршени у износу од 29, 68% односно 466.143.545 динара.

“Имајући у виду да је сезона грађевинских радова у јеку, финансијиска слика се мења јер је потрошња појединих јавних предузећа тим поводом повећана. Приходи се доста добро остварују и потврђено је коректно понашање буџетских корисника” рекао је председник општине Милисав Мирковић.

Одборници су усвојили и одлуку о измени и допуни одлуке о радном времену угоститељских објеката, односно радног времена објеката у којима се врши продаја хлеба, пецива и бурека као и у погледу ограниченог радног времена објеката за приређивање игара на срећу. Радно време пекара сада ће бити од 05.00-02.00 часа, док петком и суботом од 05.00-03.00 а питање радног времена објеката за приређивање игара на срећу је у надлежности републичких органа.

Усвојен је и закључак о утврђивању Предлога Програма обнове мостова општине Горњи Милановац. У Програм обнове Владе Републике Србије са наше територије ушли су мостови у Брђанима и Јабланици. Процењена вредност радова за мост у Брђанима је 32.105.985 динара без ПДВа, док за мост у Јабланици у износу од 1.626.114 динара такође без ПДВа.

“По налогу председника општине Канцеларији за обнову достављен је грађевински пројекат новог моста преко реке Дичине, одмах затим послат је доказ о извршеној техничкој контроли пројекта, грађевинска дозвола и конкурсна документација за расписивање јавне набавке ради одабира извођача радова. По добијању сагласности на конкурсну документацију од Канцеларије за обнову у скраћеном поступку општина ће извршити објављивање јавног позива за извођење радова и даље наставити поступати по инструкцијама Канцеларије за обнову до изградње моста у Брђанима” рекао је заменик председника општине Мирослав Миловановић који је извештавао одборнике Скупштине општине на ову тачку дневног реда.

У оквиру предвиђеног дневног реда, одборници су донели одлуку о приступању изради Плана детаљне регулације за нову радну зону “Срчаник” у Клатичеву; оперативан план за одбрану од поплава за воде другог реда на територији наше општине за 2015. годину; Извештај Министарства унутрашњих послова, сектор за ванредне ситуације Београд, о функционисању система одбране од града Радарског центра “Букуља” у периоду од 16. маја до 31. јула 2015. године; Извештај ЈП за водоснадбевање “Рзав” Ариље о досадашњој реализацији уговора на изградњи бране и акумулације “Ариље-профил Сврачково” са одлукама пословног одбора за изградњу бране и акумулације као и одлуком Управног одбора ЈП “Рзав” Ариље.

Одборници су данас подржали и потребу Јавног комуналног предузећа ради комплетирања неопходне механизације, доношењем решења о давању сагласности на Одлуку о задужењу ради набавке комуналног возила, путем лизинга.

Такође, на данашњој седници Скупштине општине разматрани су и усвојени предлози решења Комисије за кадровска, административна и мандантно – имунитетска питања. Усвојена су решења о измени решења о образовању Одбора за урбанизам, комуналне делатности и заштиту животне средине, Комисије за притужбе, предлоге и друге представке Скупштине општине, Комисије за давање на коришћење градског грађевинског земљишта, Комисије за давање предлога назива улица, тргова и установа, Одбора за омладину и спорт, решење о измени решења о именовању локалне Изборне комисије као и решење о разрешењу и именовању члана надзорног одбора Јавног комуналног предузећа “Горњи Милановац” као представника запослених.

Previous Рушка Бергман у посети код руководства општине Горњи Милановац

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I