Eng

Es

It

Sp

Епископ жички Јустин освештао нову црква у Јабланици

Епископ жички Јустин освештао нову црква у Јабланици

Новоизграђену цркву у Јабланици, са чијом градњом се почело још 2008. године, освештао је јуче Његово Проесвештенство Епископ жички Господин Јустин.

Јабланички парох, отац Милан Мионић подсетио је да је тадашњи еписком жички Хризостом осветио темеље овог храма и да се кренуло са градњом: „Сада је еписком жички Јустин троносо овај храм у знак Успења Пресвете Богородице Марије. На овом храму предстоји још пуно радова, фрескописање и многе друге ствари које треба да се ураде, као и да се храм украси.“ Отац Мионић је рекао да је храм изграђен захваљујућу прилозима људи који живе у Јабланици и оних који живе у иностранству и захвалио је свима који су својим радом, трудом и новцем помогли да се овај изградњу.

Председник општине Горњи Милановац рекао је да је црква у Јабланици добар пример да када се народ сложи и окупи око нечега, када заједно започне нешто, то и заврши: „Специфичност овог храма јесте да су сви учестовали у његовој изградњи. Не постоји један ктитор, већ је то народ са својим прилозима. Мени је изузетно драго што на територији општине Горњи Милановац већ показујемо у неколико наших села да, поред тога што је све мање народа, ипак имамо чему да се надамо и да имамо око чега да се окупимо. Црква је окупљала народ и у најтежем времену, а код нас у Србији никад ни једно време није било лако.“ Ковачевић је искористио прилику и захвалио се епископу жичком Јустину, што су грађани заједно са њим учествовали у освешћењу цркве и изразио је искрену наду да ће сви житељи Јабланице и околних села скупљати око новоизграђене цркве и да ће се поново подизати и српство и Србија.

Previous Посечен бор стар око шездесет година

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I