Eng

Es

It

Sp

Горњи Милановац добитник повеље “Лидер одрживог развоја”

Горњи Милановац добитник повеље “Лидер одрживог развоја”

На четвртој конвенцији Централно-европског форума за развој, CEDEF, која је одржана данас у Чачку, општини Горњи Милановац додељена је повеља “Лидер одрживог развоја” за изузетно залагање у примени мера енергетске ефикасности, обновљивих извора енергије и заштите животне средине.

Повељу је примио председник општине Милисав Мирковић и истакао да се наша локална самоуправа може похвалити одлучним и одговорним вођством које свакодневно предано ради на унапређењу економског, технолошког, социјалног и културног развоја.

Међу добитницима повеље “Лидер одрживог развоја” су и друге општине и градови из целе Србије који такође имају изузетне резултате у развоју и примени обновљивих извора енерије, енергетске ефикасности, управљању отпадом и водама на својој територији, као што су Чачак, Чајетина, Ивањица, Коцељева, Лајковац, Лучани, Пожега, Рача, Сјеница, Топола, Крагујевац, Краљево, Лозница, Осечина, Нова Варош, Ужице, Велика Плана, Мионица и Врњачка Бања.

Критеријуми за доделу повеље били су добро управљање, посвећеност потребама грађана и дугорочним интересима одрживог “зеленог” развоја.

У оквиру CEDEF годишњег Програма за градове и општине Србије – Лидери одрживог развоја 2015, организује се низ Конвенција – регионалних скупова широм Србије а под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства рударства и енергетике, Одбора за заштиту животне средине Народне скупштине и Агенције за заштиту животне средине.

Планирано је укупно пет оваквих конвенција широм Србије, које окупљају представнике свих градова и општина у нашој земљи.

Прве три конвенције одржане су у Сремској Митровици, Крушевцу и Зрењанину, а након Чачка домаћин ће бити и град Београд.

Previous Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I