GORNJI MILANOVAC LIDER U SEOSKOM TURZMU

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković poželeo je juče, 18.10.2011.godine, u Svečanoj sali Okružnog načelstva, dobrodošlicu predstavnicima opštine Beočin i seoskim domaćinima te opštine, otvarajući tako trodnevno druženje i obuku, koju u okviru projekta “Beočin – nova vizija turističke destinacije! Stvaranje preduslova za razvoj ruralnog turizma u opštini Beočin”, realizuje Turistička organizacije opštine Gornji Milanovac, kao partner i mentor opštini Beočin u okviru Exchange 3 programa koji finansira Evropska unija. Predsednik je prisutnima predstavio ličnu kartu Gornjeg Milanovca uz poseban osvrt na seoski turizam, po čijem brzom i uspešnom razvoju se naša Opština izdvojila kao lider u Srbiji.
Zamenik Predsednika opštine Beočin, Nikola Vukšić, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i posetom opštini Gornji Milanovac i istakao da se nada proširenju saradnje sa oblasti seoskog turizma i na druge oblasti.

Direktor Turističke organizacije Opštine Gornji Milanovac, Mira Mirković upoznala je goste putem video prezentacije sa potencijalima naše opštine u oblasti seoskog turizma najavivši i obilazak jednog broja seoskih domaćinstava u toku ove posete.
Predstavnica NVO CenTriR-a, jednog od partenera na projektu, Ivana Aranđelović, u svom obraćanju prisutnima izjavila je da je cilj podizanje kapaciteta zaposlenih u Kancelariji za LER opštine Beočin i seoskih domaćina u Beočinu.
Provereno uspešan model pružanja usluga u seoskom turizmu, kao i sva iskustva o načinu započinjanja posla i teškoćama sa kojima se mogu susresti tom prilikom, seoski domaćini naše Opštine pokušaće u narednim danima da prenesu na svoje kolege iz Beočina, u direktnoj komunikaciji i kroz posete nekima od najuspešnijih seoskih domaćinstava.
Ovo je prva studijska poseta, a za proleće je planirana još jedna. U međuvremenu će biti održano više radionica na ovu temu.

Previous NOVOGODIŠNJI TURNIR “TAPA TAPA” I OVE GODINE!

Leave Your Comment