Eng

Es

It

Sp

Gornji Milanovac – mesto međunarodnih prijateljskih susreta povodom Dana opštine

Gornji Milanovac – mesto međunarodnih prijateljskih susreta povodom Dana opštine

Predsednik opštine Milisav Mirković upriličio je danas prijem za tročlanu delegaciju opštine Pleven iz Bugarske, a koji su na poziv predsednika opštine u poseti opštine Gornji Milanovac povodom Dana opštine i 199 godina od Drugog strpkog ustanka u Takovu.
Predsednik Mirković je sa sardnicima predstavio gostima protokol svečanosti pripremljen za obeležavanje Dana opštine, govoreći i o osnovnim istorijskim, obrazovnim, kulturnim, privrednim i drugim karakteristikama naše opštine, a koje će gosti u prisustvu određenog domaćina imati priliku da obiđu u toku trodnevne posete. Takođe, u Gornji Milanovac su stigli i predstavnici opštine Starše iz Slovenije koji su izrazili želju da danas posete Topolu i Oplenac.
U toku dana očekuje se i dolazak petočlane delegacije iz prijateljske opštine Vefsn iz Norveške. A u večernjim terminima u Gornji Milanovac dolaze i delegacije Opština Vlasnica iz Republike Srpske, dve opštine iz Makedonije – Kumanovo i Staro Nagoričane, predstavnici opštine Budva iz Crne Gore i grada Slovenj Gradeca iz Slovnije. Najavljeni su dolasci načelnika nekoliko republičkih okruga, kao i predsednika i gradonačelnika opština i gradova u okruženju.
Svi gosti prisustvovaće sutra na svečanoj sednici Skupštine opštine prilikom uručenja opštinskih priznanja, državnoj ceremoniji polaganja venaca u Takovu – povodom 199 od Drugog srpskog ustanka u organizaciji Vladinog odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, kao i na večerašnjim koncertima „Srpskog festivala svetske muzike“ na Gradskom trgu.

Na poziv predsednik opštine Milisava Mirkovića na ovogodišnju proslavu Dana opštine odazvao se veliki broj predstavnika bratskih i prijateljskih inostranih opština što ovih dana Gornji Milanovac čini mestom međunarodnih prijateljskih susreta.

Previous Čestitka za Dan opštine

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS