Gornjomilanovacko javno preduzece za puteve obavestava o izradjenim putnim pravcima i najavljuje asfaltiranja novih

Javno preduzeće za puteve iz Gornjeg Milanovca je već u osam mesnih zajednica završilo asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva i to 850 metara u Gojnoj Gori, 2 kilometra u Pranjanima, 1.300 metara u Družetićima, kilometar u Šilopaju, 850 metara u Lunjevici, 150 metara u Polomu, 1.270 metara u Brusnici i 850 metara u Bogdanici. Planira se asfaltiranje 650 metara puta u Klatičevu, Gornjim Branetićima 1.430 metara, Velereči 650 metara, Pranjanima 590 metara i Brđanima 400 metara. Dok je za 21. avgust planirano i otvaranje javnih nabavki za radove u još 11 mesnih zajednica. Time će ukupno biti urađeno asfalta u dužini od oko 25 kilometra u 24 mesne zajednice.
Ovakvim rezultatima moramo biti više nego zadovoljni, jer su meštani uspeli da i pored velike ekonomske krize sakupe trećinu novca – nešto više od 21 milion dinara, dok je naše Preduzeće učestvovalo sa 43 miliona. Tu su i sredstva u iznosu od 15 miliona obezbeđenih rebalansom budžeta, tvrdi direktor Javnog preduzeća za puteve Jovica Carević.
Ovakav rezultat postignut je i zahvaljujući nekoliko puta nižoj ceni asfalta nego ranije, prošle godine on je koštao 1.250 dinara po kvadratu, a ove od 680 do 800 dinara, tako da se ovim razlikama u ceni dobilo 5 kilometara asfalta više.
Prema mišljenju direktora ovog preduzeća svi izvedeni radovi su kvalitetno urađeni, za šta se zahvalnost duguje i izvođačima radova „Štrabahu“ iz Čačka i Preduzću za puteve iz Beograda koje će kao najpovoljniji ponuđač raditi i pet novih putnih pravaca u Klatičevu, Gornjim Branetićima, Velereči, Brđanima i Pranjanima.
Preduzetim aktivnostima menjamo putnu sliku naše opštine, na zadovoljstvo svih, smatra Carević.
Kada je reč o putnim pravcima kojim prolaze kamioni teške nosivosti zbog izgradnje auto-puta kroz našu opštinu, sa izvođačem „Az Virtom“ dogovoreno je da sve moraju vratiti u prvobitno stanje po okončanju radova, za šta će biti potpisani i ugovori koji se trenutno pripremaju. To se pre svega odnosi na put Takovo-Beršići, od Boljkovaca do Klatičeva i Takova, zatim Semedraž- Savinac i drugi.

Previous ZABRANJENA UPOTREBA VODE ZA PIĆE I PRIPREMANJE HRANE NA RUDNIKU ZBOG POVEĆANE KONCENTRACIJE ARSENA