Eng

Es

It

Sp

ГРАД И СЕЛО СПОЈИЛО 1200 МЕТАРА НОВОГ АСФАЛТА

ГРАД И СЕЛО СПОЈИЛО 1200 МЕТАРА НОВОГ АСФАЛТА

Грађевинска сезона у Горњем Милановцу хвата све већи замајац. Асфалтирање већ трећег путног правца у милановачкој општини приводи се крају. У питању је локални пут Каменица – Гојна Гора. Овога пута асфалтира се 1200 метара.

„Циљ нам је да у току ове и следеће године завршимо комплетну реконструкцију тј. коловозни застор од Каменице до Гојне Горе, како бисмо олакшали првенствено пут мештанима Гојне Горе у зимском периоду јер је ово пут са много мањим нагибом и много је краћи од постојећег, лакши су услови за чишћење и ја се искрено надам да ћемо када завршимо асфалтирање комплетне деонице пута моћи и ђачки аутобус да шаљемо овом деоницом јер је јако краће и у зимским условима ће моћи да се обезбеди проходност овог пута свих 365 дана у години“, истакао је председник општине Дејан Ковачевић приликом обиласка радова.

Укупна вредност ових радова је негде око 7 милиона динара , а о значају овог путног правца за горњоселце мештанин Веселин Чоловић каже: „Овај пут нам много значи, чекали смо све ове године и захвални смо што смо дочекали да се уради. Иначе, овде се доста домаћинстава бави сеоским туризмом, па из тог разлога много нам значи добра инфраструктура. Још једном хвала садашњој гарнитури“, закључио је Чоловић.

Иначе, на последњој седници Општинског већа донет је Закључак о инвестицијама на путној инфраструктури у самом граду.

„Настављамо са амбициозним планом асфалтирања некатегорисаних, локалних путева и улица у граду. Ове године ће то бити нешто преко 400 милиона динара уложених у путну инфраструктуру општине Горњи Милановац. Као што видите, ово је трећи путни правац у овој години који се ради. Већ смо на прошлом већу донели закључак о асфалтирању локалних путева. Донели смо закључак и да урадимо, по мени једну од најзначајнијих инвестиција која ће се радити на градском подручју, а то је улица Николе Луњевице. Ради се у пуној дужини од Норвешке куће до касарне у Луњевици. Мења се комплетан коловозни застор, радићемо кишну и фекалну канализацију, пешачке стазе и расвету тако да ће тај део града бити потпуно реконструисан“, казао је Ковачевић.

Амбициозан план по питању асфалтирања некатегорисаних и локалних путева, као и градских улица, ове године премашује 400 милиона динара које локална власт планира да утроши како би за наредне две деценије решила проблем путне инфраструктуре на целој територији општине.

Previous Пријатељи из земље и иностранства на прослави Дана општине Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I