Eng

Es

It

Sp

Инвеститори заинтересовани за горњомилановачки крај

Инвеститори заинтересовани за горњомилановачки крај

Дугогодишњи почасни представник привредне коморе Србије у Ираку господин Тхаер АЉобоурy са својим правним саветником посетио је општину Горњи Милановац и обавио прелиминарне разговоре са председником општине Милисавом Мирковићем са сарадницима о могућностима инвестирања на територији општине Горњи Милановац. Иначе, господин АЉобоурy је власник компаније СЦХ, са седиштем у Београду и рангира се на високом четвртом месту извозника мешовите робе великог броја компанија из Србије за блиски исток.

Интерес ове компаније је да инвестира у изградњу најпре откупног центра живе стоке за извоз, хладњача и у догледном периоду огромних кланица. Такође, у зависности од тржишне потражње, било је говора и о откупу и преради воћа у неким дугорочним плановима.

Према договору са будућим инвеститорима, Општинска управа је спремна да изврши потпуну логистичку подршку и да посредује у преговорима са власницима предложених локација. Инвеститора је занимала путна инфраструктура ка парцелама, као и помоћ у делу проширења локалних прилаза уколико буде било потребе због транспорта великих теретних превозних возила.

Иначе, ова комапнија данас је потписала Уговор и са реномираним горњомилановачком компанијом „Металац“ везано за пласирање бојлера и судопера наше компаније на источно тржиште.

Следећи сусрет заказан је за две недеље када ће се након размене дописа о намерама детаљније и прецизирати будуће активности на реализацији ових инвестица које ће допринети не само већој упослености локалног стновништва, како је рекао председник Мирковић, већ и привредном расту горњомилановачког краја, уједно захваливши се на посети и опредељењу да Горњи Милановац буде место за будућа улагања.

Previous Интернет Градски трг у Горњем Милановцу

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS