ISTAKNUTI SPORTISTA GOST PREDSEDNIKA OPŠTINE

Danas je gost predsednika opštine Gornji Milanovac, Milisava Mirkovića bio Rade Savić, zvanično najsnažniji čovek na planeti, evropski i svetski šampion i svetski rekorder u power liftingu (pauer lifting) u disciplini bench press (benč pres) i sa i bez opreme,
Milisav Mirković je istakao da je, ovim simboličnim gestom, opština Gornji Milanovac želela da zahvali Radu Saviću, na svemu pozitivnom što je učinio za Gornji Milanovac, čije ime je svojim sportskim uspesima proneo i proslavio u celom svetu. Pored toga, predsednik je od srca čestitao istaknutom sportisti i obećao da će se založiti, uz podršku Veća opštine Gornji Milanovac, da se i finansijski pomogne Radu Saviću, zbog nesumnjivo velikog rada i zalaganja u sportu koji zahteva izuzetno puno treninga i koji prate veoma visoki troškovi, zbog specifične opreme i ishrane takmičara.
Rade Savić se zahvalio na podršci koju mu njegov rodni grad pruža i istakao da svakom sportisti puno znači da njegov trud bude prepoznat i cenjen, posebno u gradu iz koga potiče. Odgovarajući na pitanja novinara, istakao je nadu da će power lifting do 2016. godine biti priznat i kao olimpijski sport jer mu je velika želja da jednog dana osvoji zlatnu medalju i na Olimpijadi i tako osvoji san svakog sportiste. Pored toga, istakao je da će se truditi da svake godine pomera granice svoje snage i postiže nove rekorde i da će uvek rado promovisati sportske vrednosti među mladima svojim ličnim primerom.
Podsećamo da je poslednji u nizu fenomenalnih uspeha Rada Savića, evropskom zlato koje je u disciplinama row bench press (bez opreme) i bench press sa opremom, osvojio u maju u Bledu, Slovenija, gde je u obe discipline postao vlasnik novih svetskih rekorda ( podigavši 270 kg bez, odnosno 370 kg sa opremom). Pored toga Rade Savić je aktuelni svetski prvak u obe ove kategorije.

Previous PLES MATURANATA UPRKOS KIŠI!

Leave Your Comment