Izabran Milisav Mirković za novog predsednika opštine Gornji MilanovacI

IZABRAN NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE GORNJI MILANOVAC
Milisav Mirković, dosadašnji zamenik iznenada preminulog Predsednika opštine Gornji Milanovac, Dražimira Marušića, izabran je 27.08.2010. godine, na 10. Vandrednoj sednici Skupštine opštine za novog Predsednika opštine Gornji Milanovac.
Milisav Mirković, rođen je 1952. godine u Nevadama, Gornji Milanovac. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Gornjem Milanovcu. Oženjen je i otac dvoje dece. Od 1994. godine bio je zaposlen u Opštinskoj upravi opštine Gornji Milanovac, jedno vreme kao šef službe i načelnik odeljenja za rad sa mesnim zajednicama, zatim i kao savetnik Predsednika opštine za pitanja lokalne samouprave. Za zamenika Predsednika opštine, izabran je u maju 2008. godine, kao kandidat ispred izborne liste „Pobedi za opštinu Gornji Milanovac – Dražimir Marušić“. U svom dugogodišnjem radu, obavljao je sa uspehom, niz odgovornih poslova i dužnosti, a posebno se istakao u radu sa mesnim zajednicama na području čitave opštine.
Na istoj sednici izabran je i novi zamenik Predsednika opštine, Aleksa Gagić, dosadašnji član Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac i to u dva mandata, kao i članovi Opštinskog veća opštine.
Aleksa Gagić, rođen je 1948. godine u selu Zaglavak, opština Bajina Bašta. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Čačku, a diplomirao je na Prirodno matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, grupa matematika – odsek kibernetika. Zaposlen je kao profesor matematike u Gimnaziji „Takovski ustanak“ u Gornjem Milanovcu. Otac je troje dece.
Kako to Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Gornji Milanovac nalažu, Milisava Mirkovića, kao kandidata za Predsednika opštine, predložio je Predsednik Skupštine Opštine Gornji Milanovac, Mihailo Vučetić. Od ukupno 49 odbornika Skupštine opštine, glasalo je 37, koji su jednoglasno podržali kandidata za izbor novog Predsednika opštine.
Ovom prilikom, odbornici su se izjasnili i o predlogu za novog zamenika Predsednika opštine i članove Opštinskog veća, koje je, prema Zakonu, predložio kandidat za Predsednika opštine, Milisav Mirković, te je za zamenika Predsednika opštine izabran Aleksa Gagić, koga je podržalo 37 odbornika, a za članove Opštinskog veća izabrani su: Duško Dimitrijević, Dr Milanka Đorđević, Aleksandra Jakovljević, Dragoljub Mihailović, Radoš Raković, Aleksandar Sokolović, Prof. dr Boško Stojanović, Vučko Stojković, Ana Teodosijević, Gorica Tepšić i Radoslav Topalović, sa 36 glasova odbornika.

Previous Sahrana Predsednika opštine gospodina Dražimira Marušića