Eng

Es

It

Sp

Извештај Државне ревизорке институције

Извештај Државне ревизорке институције

Општина Параћин и Горњи Милановац од 27 контролисаних општина узете као позитиван пример Државне ревизорке институције са малим процентом неправилности у пословању

Председник Државне ревизорске институције (ДРИ) Радослав Сретеновић изјавио је јуче медијима да је управљање јавним финансијама у локалним самоуправама веома неефикасно, а највећи проблеми се јављају у контроли трошења буџетских средстава, непоштовању закона и пропустима интерне ревизије, док питање субвенција уопште није регулисано законом.

Према речима др Душка Пејовића државног ревизора ДРИ задуженог за буџете локалних самоуправа изражавање ревизорског мишљења, односно оцене, разликује се од општине до општине, којих је контролисано 27 у току године, распон неправилности креће се од 7.5% до 44%.

Као пример најмањег процента ревизорских неправилности у пословању евидентирано је у општини Параћин и Горњи Милановац и могу се узети као позитиван пример са малим процентом неправилности рекао је Пејовић, док је са друге стране већина општина које послују и са 44 одсто неправилности.

 

ИЗВЕШТАЈ О РЕВИЗИЈИ КОНСОЛИДОВАНИХ ФИНАНСИЈСКИХ ИЗВЕШТАЈА ЗАВРШНОГ РАЧУНА БУЏЕТА И ПРАВИЛНОСТИ ПОСЛОВАЊА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ЗА 2013. ГОДИНУ

У прилогу Вам достављамо линкове ТВ Пинк-а и Тањуга са јучерашњом изјавом др Душка Пејовића државног ревизора ДРИ задуженог за буџете локалних самоуправа.

 

Танjуг
Национални дневник РТВ Пинк, 18. минут.

 

Државна ревизорска институција

Previous Градилиште Дома културе врви од радника

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I