Eng

Es

It

Sp

Извршен конзерваторски надзор

Извршен конзерваторски надзор

Представнице Завода за заштиту споменика културе из Београда етнолог Естела Радоњић Живков и Бојана Михаљевић обишле су данас радове на реконструкцији знаменитог места Таковски грм у Такову, Цркву брвнару и Милошев конак у Црнући, а у својству конзерваторског надзора.

Пријем и посету градилиштима гошћама је обезбедила је начелница Општинске управе Горица Петровић, која је заједно са својим надлежним сарадницима посетила радове у току. Истим поводом Таково је данас обишао и председник општине Милисав Мирковић, рекавши да ће динамика радова бити испоштована у задатом року до 31 марта. У току је уређење стаза у комплексу, конзервација споменика, следи реконструкција објеката са мокрим чворовима и партерно уређење Цркве брвнаре. Такође следи уређење капија, ограде, санација јавне расвете, реконструкција сувенирнице, постављање инфо табли, постављању клупа, садња ниског растиња и друге активности на уређењу овог знаменитог места од историјског значаја за читаву Србију. Инвеститор свих ових радова је општина Горњи Милановац.

Завршена је адаптација објекта месне канцеларије у Такову и извршено уклањање урушеног објекта недалеко од месне канцеларије. У току је постављање новог аутобуског стајалишта и уређење паркинга. Завршени су радови на замени кровног покривача цркве брвнаре у Такову, а предстоје радови на партерном уређењу овог простора. У склопу санација музеја “Другог српског устанака” у Такову, тренутно се ради на реконструкцији мокрог чвора и ограде, док је унутрашњост завршена.

Представнице Завода су након посете изразиле задовољство предузетим радњама на уређењу културних добара од великог значаја за српску историјску баштину.

Previous 593 посетилаца дневно на општинском сајту

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I