Eng

Es

It

Sp

Izvršena raspodela krečnog materijala poljoprivrednicima

Izvršena raspodela krečnog materijala poljoprivrednicima

Na osnovu javnog poziva gornjomilanovačke Opštinske uprave u lokalnom nedeljniku prijavljenih svih 115 poljoprivrednika sa područja teritorije opštine Gornji Milanovac dobilo je potrebnu količinu krečnog materijala kako bi izvršili kalcifikaciju i poboljšali kvalitet kiselog zemljišta.
Prema stepenu kiselosti i površine obradivog zemljišta sa ograničenjem do 2ha, poljoprivrednicima je raspoređena potrebna količina krečnog materijala. Analiza zemljišta na Ph vrednost urađena je u Poljoprivrednoj stručnoj savetodavnoj službi u Čačku. Na osnovu ove hemijske analize, poljoprivrednici su dobili potvrde o kiselosti svog poljoprivrednog zemljišta tako da je nekim poljoprivrednicima od prijavljenih taj procenat bio veći, a neki nisu imali uopšte potrebu da vrše kalcifikaciju. Interesovanje za krečni materijal je bilo znatno sa velikim brojem prijavljenih, a kako bi svi dobili zadovoljavajuću količinu krečnog materijala, urađeno je proporcijalno umanjene za sve.
Prema rečima predsednika opštine Milisava Mirkovića u budžetu je za ove namene izdvojeno 1.300.000 dinara budžetskih sredstava za nabavku 430 tona krečnog materijala, a obzirom da ovogodišnje poboljšanje kvaliteta poljoprivrednog zemljišta krečnim materijalom ima dejstvo i do narednih pet godina, onda svakako ovakve i slične akcije će biti nastavljene i u buduće kroz agrarni budžet kojim se pruža pomoć selu i poljoprivrednicima gornjomilanovačke opštine.

Previous O nama pišu ( „Večernje novosti“ 09.02.2014

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I