Eng

Es

It

Sp

Јавно предузеће за путеве успешно реализује План изградње и одржавања путева

Јавно предузеће за путеве успешно реализује План изградње и одржавања путева

Горњомилановачко Јавно предузеће за путеве по актуелној динамици реализује стопостотно предвиђен План изградње и текуће одржавање путева за 2014.годину, поручују из овог предузећа.

Користећи повољне временске услове за ово доба године, ово горњомилановачко предузеће, тренутно ради пут у Гојној Гори, прецизније, путни правац Гојна Гора – Јанчићи у дужини 800 метара, вредности 3.000.000,00 динара. Према речима директора ЈП за путеве Јовице Царевића недавно је завршен пут у Дружетићима, засеок Милисављевића и Браловића у дужини од 900метара, за који је утрошено 3.375.000,00 динара општинских средстава. Изабрани извођач радова по спроведеном поступку јавних набавки била је горњомилановачка грађевинска фирма „Свин“.

Према Плану овог путарског предузећа предвиђено је да се у току ове године асфалтира 24 км локалних путева у 23 месне заједнице, чија је укупна вредност 92.395.500,00 динара.

– До сада се план реализује стопостотно, неки путни правци су завршени, а за неке су у току поступци јавних набавки због измена у плану, рекао је данас директор овог предузећа Јовица Царевић, потврдивши и да је извесно да ћемо у току ових будућих лепих дана, у октобру и новембру месецу, годишњи план у потпуности испунити.

Јучерашњом одлуком скупштинског локалног парламента усвојен је предлог надзорног органа локалног предузеће за путеве за измену и преусмеравање у делу планираних средства за асфалтирање локалног пута у Сврачковцима у износу од 10.515.250,00 динара, а за кога су добијена републичка средства у склопу програма припрема за обележавање Другог српског устанка, тако да ће ова средства бити преусмерена за асфалтирање других путних праваца и то трасом старе пруге у Велеречи, Шилопају и Брусници.

Што се тиче планираног путног правца у Сврачковцима, који се финанисра републичким средствима недавно су започети радови у надлежности Јавног предузећа „Путеви Србије“. Према њиховом плану, вршиће се реконструкција путног правца Сврачковци – Горња Црнућа -Враћевшница. Процењује се да ће овим путним правцем, а поводом наступајуће јубиларне године када ће бити обележено ДВА века подизања Другог српског устанка, бити велика посећеност конака Милоша Обреновића и манастира Враћевшница.

Previous Деца прузимају ствари у своје руке

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I