Eng

Es

It

Sp

Још једно признање за председника Ковачевића

Још једно признање за председника Ковачевића

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић добитник је републичког признања Статуета „Капетан Миша Анастасијевић“ за значајан допринос развоју локалне самоуправе у Србији. У образложењу се наводи да од када се налази на месту председника Општине Ковачевић је подједнако посвећен свим питањима која су од значаја за Горњи Милановац. Привреда је увек била област по којој је општина Горњи Милановац препознатљива. Са својим сарадницима успева да обезбеди најбоље услове за развој предузећа у Општини на чији рад и функционисање је посебно поносан. Као један од можда најважнијих предуслова за даљи просперитет и напредак види развој инфраструктуре, па локална самоуправа улаже велике напоре како би се унапредила инфраструктура како у граду, тако и у околним селима.

У оквиру пројекта „Пут ка врху“, који је подржан од стране Привредне коморе Србије, а на предлог привредника из Београда, као и медија рад председника општине Горњи Милановац Дејана Ковачевића оцењен је као веома успешан од стране стручног жирија. Присутнима на додели награда и осталим лауреатима председник Ковачевић је представљен као прегалац и стваралац који са пуно ентузијазма води просперитетну локалну самоуправу.

Након примљене награде Ковачевић се обратио окупљеним новинарима и истакао да је веома поносан на своје сараднике и на Горњи Милановац:„Ово није само моја награда, ово је пре свега награда свих мојих сарадника за све оно што смо урадили у претходне две године. Сигуран сам да ће нам ова награде, подстрех ових добрих људи и лепе речи које су нам упућене овде у Новом Саду, дати још више елана у развоју локалне самоуправе Горњи Милановац и у будућности. Значајно је то да смо ми за две године успели да из једне летаргије у коју је запао наш град, да га пробудимо, да пробудимо то привредно чудо у Горњем Милановцу које нас краси већ деценијама. Са друге стране показали смо да добрим вођењем локалне самоуправе, са улагањима која стижу из Владе Републике Србије, са довођењем нових пословних партнера у нашу општину успех загарантован. Трудићемо се да и у наредном периоду привучемо што више инвеститора, да чувамо привредни амбијент, али ћемо наставити да се бавимо и осталим аспектима друштва, културом, спортом и социјалним аспектима. Поносам сам што сам добитник ове награде, поносан сам на Горњи Милановац и поносан сам на свој тим који крупним корацима граби напред“.

Након регионалних избора широм Србије између 280 кандидата изабрано је 25 најбољих у Србији у 2017. години. Поред председника Дејана Ковачевића за „Избор најбољих у Србији“ награде у различитим категоријама добили суизмеђу осталих и Ивица Дачић, министар спољних послова у Влади Републике Србије, компанија НИС, Миливоје Милетић, директор ПКС, Јадранка Јовановић, првакиња Опере Народног позоришта у Београду, Бранко Станковић, аутор емисије „Квадратура круга“ идругиистакнути ствараоци, компаније, брендови,институцијe и установe,који се истичу резултатима на пољу привредног и друштвеног стваралаштва у целој Србији.

Признање „Капетан Миша Анастасијевић“додељује се од 2000. године у Србији и носи име чувеног српског трговца и добротвора из 19.века.

Свечана додела награда лауреатима уприличена је у Матици Српској, у Новом Саду.

Previous Традиционални турнир у малом фудбалу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I