Eng

Es

It

Sp

JП за изградњу општине спремно за зимску сезону

JП за изградњу општине спремно за зимску сезону

Јавно предузеће за изградњу општине Горњи Милановац обавило је данас смотру механизације за зимску сезону, која је званично почела 15. новембра и трајаће до 15. марта 2021.године. Овом приликом са припремљеношћу зимске службе упознали су се Председник општине Дејан Ковачевић и помоћник Председника за саобраћај и инфраструктуру Бранко Мартиновић. Директор ЈП за изградњу Божидар Вучетић, каже да су упркос лепом времену у предузећу већ уведене дежурства као и да је опремљеност механизацијом и посипним материјалом на задовољавајућем нивоу.

-У овом тренутку располажемо са 250 тона индиструјске соли и 2000 тона ризле, смешетених у магацинском простору у Градитељу. Набављено је и 70 тона шљаке која ће бити употребљена на некатегорисаним путевима у месним заједницама. Количине посипног метаријала су довољне а припремљен је и план одржавања улицама, који обухвата први, други и трећи приоритет. Први чине 14 улица међу којима је Кнеза Александра заједно са најфреквентнијим саобраћајницама, укупне дужине око 25 км, други 20 улица, укупне дужине 33 км а трећи 27 улица чија је укупна дужина 25 километара – рекао је данас Божидар Вучетић, директор ЈП за изградњу.

Вучетић је додао да је предузеће обогатило возни парк новим камионом „Ивеко“, носивости 25 тона који је према уговору требало да стигне до 1.11.2020.године. Због целокупне ситуације испорука је одложена за крај месеца. За камион су обезбеђени нови посипач и раоник .

У овом тренутку ЈП за изградњу располаже са 6 камиона, од којих је 5 опремљено раоницима и посипачима, затим са 4 скипа опремљених раоницима и 2 трактора са циклонима и раоницима.

– Уколико имамо падавине у оквиру просека расположива механизација биће довољна, али ако буде обилних падавина, сметова и ледене кише, бићемо принуђени да ангажујемо привредна и друштвена лица која располажу тешком механизацијом – нагласио је Вучетић.

Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић рекао је овом приликом да је на последњој седници Општинског већа већ усвојен план одржавања Јавног предузећа за изградњу са свим дефинисаним приоритетима.

– Задовољан сам стањем механизације и свим што сам данас видео на терену, сва возила су спремна и враћена из сеоских месних заједница где смо завршили насипање локалних и некатегорисаних путева за ову грађевиснку сезону и потпуно смо опремљени за зимско одржавање. Уколико будемо имали енормне падавине, ангажоваћемо додатну механизацију да би све било очишћено на време – истакао је Дејан Ковачевић.

Председник општине Горњи Милановац рекао је да се данас очекује да стигне расвета за улицу Вука Караџића која ће врло брзо бити постављена, након чега ће и улица бити пуштена у фунцију.

-Остало је да асфалтирамо мањи крак улице Мише Лазића, уз израду тротоара и постављање ивичњака, што је било условљено отварањем Shop park-a. По заврштеку овог посла, закључујемо ову рекордну сезону када је у питању инфраструктура у граду –каже Ковачевић и додаје да је Буџетом за следећу годину обухваћен нови амбициозни план за даљу изградњу улица и путева.

Он је изразио наду да пандемија неће дуго потрајати, као и да ће се путем вакцина превазићи деловање вируса, како би наредне године могло да се ради још брже.

Previous Венецијанске „Грације“ изведене у Горњем Милановцу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I