Eng

Es

It

Sp

Коначни резултати мале матуре

Коначни резултати мале матуре

У складу са Календаром уписа ученика у средње школе, утврђеног од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, ученици који су школске 2014/2015. године завршили осми разред, полагали су завршни испит.

Полагање је трајало три дана, почев од 15. јуна тестом из српског језика, 16. јуна тестом из математике и 17. јуна комбинованим тестом, који се састоји из пет предмета и то: биологије, физике, хемије, историје и географије.

Коначни резултати објављени су јуче док 19. јуна били су познати прелиминарни резултати објавом у матичним основним школама.

Завршни испит је обавезан и полажу га сви ученици, без обзира да ли настављају школовање у трогодишњем или четворогодишњем образовању.

Сва три дана испити су званично започели у 10 часова и трајали до 12 часова. Ученик је могао на завршном испиту да оствари највише 30 бодова и то 10 бодова из српског језика, 10 бодова из математике и 10 бодова из комбинованог теста.

Осим поена на завршном тесту, за упис у средњу школу, бодује се и успех од VI до VIII разреда, који носи максимално 70 бодова.

У свих седам основних школа на територији општине Горњи Милановац, на завршни испит изашло је укупно 404 ученика а организација испита у потпуности је спроведена у складу са Стручним упутством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Коначни резултати завршног испита школске 2014/15. године – сва три теста

Конкурсом за упис ученика у први разред средње школе за предстојећу школску 2015/2016. годину, у милановачким средњим школама предвиђено је укупно 348 слободних места.

Попуњавање и предаја листа жеља у матичним основним школама, организоваће се 26. и 27. јуна, а коначан распоред по школама и образовним профилима предвиђен је за 5. јул, док је упис ученика у средње школе планиран за 6. и 7. јул.

Претходни Одржана 75. седница Општинског већа општине Горњи Милановац

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I