Eng

Es

It

Sp

Конференција за новинаре председника општине

Конференција за новинаре председника општине

Председник општине Дејан Ковачевић, на основу извештаја Одељења за инспекцијске послове БР: 4-07-354 од 24. маја 2016. године сазвао је конференцију за новинаре и обавестио јавност о стању објекта „Дом културе“. Овим извештајем налаже се Општинској управи као инвеститору да у року од 30 дана од дана пријема решења прибави употребну дозволу за објекат Дома културе фаза I целина „А“ и II, као и свих просторија у саставу тзв. „мале сале“ које су у употреби, а лоциране су у објекту Дома културе фаза II у улици Војводе Милана Обреновића број 4, у Горњем Милановцу. Истим решењем налаже се да део објекта Дома културе фазе I и II који је од јавног значаја не користи, а до прибављања валидне употребне дозволе у складу са одредбама Закона о планирању и изградњи.

Председник општине Дејан Ковачевић обавестио је новинаре да је увидом у документацију о изградњи дела објекта Дома културе од укупно уговорених радова односно од 428.551.240 динара плаћено је 366.788.056 динара, док сума која је преостала за плаћање износи 61.763.184 динара. Додатни радови који нису предвиђени уговором износе 45.107.906 динара.

Председник Ковачевић је истакао да је запањем чињеницом да је начелник општинске управе Горица Петровић, која је водила инвестицију заједно са стручним надзором и координацијом дозволила да се у изградњи објекта одступи од планске документације напоменувши да тај стручни надзор и координација буџет општине кошта 7.120.400 динара. Од поменуте суме највише је опредељено за стручни надзор студија „BAUHAUS“ Чачак 3.126.000 динара, затим стручне и саветодавне услуге професора Милана Глишића у износу 645.000 динара, за стручни надзор фирме „Архитекти Томић“ д.о.о. 1.374.600 динара. Још веће изненађење је то што је начелник општинске управе Горица Петровић предложила доношење решења о рушењу дела изграђеног објекта, и неусвајање истог како би се ушло у процес озакоњења односно легализације.

Из свега изнетог председник општине Дејан Ковачевић је истакао да су искључиви кривци за то што су приликом посете разним манифестацијама које су одржаване у Дому културе сви грађани, организатори, деца учесници били угрожени, Милисав Мирковић као директни налогодавац буџета и Горица Петровић која је водила целокупну инвестицију, окарактерисавши такво понашање као неодговорно вршење власти што су грађани општине Горњи Милановац и 24. априла потврдили. Због грубог кршења закона, Горица Петровић ће у најкраћем могућем року бити смењена са места начелнице Општинске управе.

„Консултоваћемо правнике и архитекте и да,као тим покушамо да нађемо најбоље решење, а рушење је наша последња опција. Ако закон тако буде налагаo, спровешћемо га у дело истакао је Ковачевић.“

Previous Делегација Олимпијског комитета Србије

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I