Konferencija za štampu Predsednika opštine Gornji Milanovac

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković održao je konferenciju za štampu na temu realizacije dva stomatološka projekta uz učešće i saradnju Doma zdravlja i opštine Gornji Milanovac. A bilo je reči i o realizaciji budžeta za tekuću godinu i o predlogu budžeta za narednu 2014.godinu, odnosno pojašnjenju informacija o kojima se nedavno pisalo u pojedinim medijima, a na osnovu netačnih podataka iz saopštenja jedne političke organizacije koja je inače učestvovavala u projekciji i realizaciji budžeta za 2013.godinu. Takođe, ovom prilikom predsednik opštine je najavio posetu izraelskog atašea za kulturu Itaya Milnera, početak saradnje sa ruskim gradom Ruze iz podmoskovske oblasti i ovogodišnju organizaciju nastupajućih novogodišnjih prazničnih dana.
Kada je reč o stomatološkim projektima, na konferenciji su bili prisutni članovi tima koji realizuju projektne aktivnosti, napominjući da se projekat Ministarstva zdravlja „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou DILS uspešno privodi pri kraju, kojim se povećava dostupnost stomatoloških usluga osetljivim populacionim grupama, konkretno radnicima kombinata „Swisslion-Takovo“. Ova populaciona kategorija je izabrana da učestvuje u projektu jer radi u uslovima i socijalnom stanju koji su osnovni faktori nastanaka oboljenja zuba i usta. Reč je o radnicima konditorske fabrike, koji rade okruženi šećernom parom i prahom, konzumiraju konditorske proizvode, a uz to postoji i nizak nivo zdravstvene prosvećenosti.
Drugi projekat oralnog zdravlja „Zdravi zubi za zdravu i nasmejanu školu“ koji se odnosi na decu uzrasta od prvog do četvrtog razreda sa seoskog područja zvanično počinje od danas kada će se po određenom rasporedu izvršiti indetifikacija i obilazak ciljne grupe po projektu na ruralnom području. (Raspored po danima i mestima)
Što se tiče neutrošenih sredstava koja se nalaze na budžetu opštine Gornji Milanovac, predsednik Mirković i načelnica Odeljenja za privredu i finansije Aleksandra Milošević su razjasnili da su to planirana sredstva koja se svakodnevno troše do kraja kalendarske godine, a da će višak sredstava biti prenet i utrošen u narednoj budžetskoj 2014. godini. Tako da nema govora o nekakvom navodnom vraćanju sredstava u državnu kasu o kojem su govorili pojedini novinari i politički oponenti – bivši direktori Kulturnog centra i Doma zdravlja, naime, osobe koje su i danas korisnici budžetskih sredstava kao zaposleni u ovim ustanovama, naglasio je predsednik opštine.
Iz istog razloga, zbog negativnih medijskih izveštavanja o realizovanim koncertima u Gornjem Milanovcu, ove godine je odlučeno da novogodišnju noć na Gradskom trgu organizuje Kulturni centar sopstvenim snagama, a da će sredstva koja su bila planirana za ove namene biti dodata sredstvima za obezbeđivanje i adaptaciju prostorija za decu sa posebnim potrebama, kao i za postavljanje klizališta za decu i ljubitelje ove zimske rekreacije.

Previous Koncert Ane Bekute organizovan u skladu sa zakonom. Odbačena krivična prijava OO Demokratke stranke