Eng

Es

It

Sp

Корито Деспотовице потпуно очишћено

Корито Деспотовице потпуно очишћено

Свакодневна санација и чишћење реке Деспотовице у Брђанима, на месту где је ова река више пута плавила и стварала проблеме мештанима, приводи се крају. Завршетком ових радова решава се велики проблем са којим је било суочено становништво које живи на овом подручју.

Председник месне заједнице Брђани, Драгомир Савић, изразио је велику захвалност и рекао да су одрађени послови за чисту десетку: „ Да су послови одлично одрађени могу да посведоче мештани које ова река угрожава. Укупно је очишћено 700 метара корита реке Деспотовице, након чега се селимо и крећемо са чишћењем корита реке Дичина. Предвиђено је да се на Дичини поједине тачке уподобе, како више не би било бујичних поплава.“ Завршетком ових радова месна заједница Брђани и мештани који живе у близини ових река, према Савићевим речима, биће у потпуности заштићени од поплава.

Бранислав Топаловић, чије се домаћинство налази уз реку Деспотовицу, каже да није очекивао да ће се радови изводити на овако високом нивоу: „ Ја сам презадовољан изведеним радовима. Радије нам је мало јача киша правила проблеме, вода се изливала у објекте. Велико хвала председнику Општине, председнику Месне заједнице и свима који су допринели да ово буде очишћено и уређено.“

Пензионер из Брђана, Стризовић Јерослав, изведене радове оценио је као врло квалитетне: „Мештани су одушевљени како се квалитетно ради, а надам се да ће се и у будућности наставити са праксом чишћења речног корита.“ Стризовић је нагласио да је скоро свака поплава плавила њиве у близини реке и захвалио је свима који су дали велики допринос чишћењу корита Деспотовице.

Такође, у претходне две недеље у Месној заједници Јабланица налазе се машине Јавног предузећа за изградњу које изводе радове на проширењу неколико некатегорисаних путева. Према речима председника Месне заједнице Јабланица, Радослава Стековића, ови радови ће олакшати свакодневни живот великом броју мештана: „Захваљујући Јавном предузећу за изградњу и Општини Горњи Милановац добили смо возило булдожер и у претходне две недеље смо урадили много у Борњацима, у правцу Гливске Косе, Осоја, Стаматовице, сишли смо до Благојевића и тренутно радимо на потесу Савићевице.“ Машине су успешно савладале и деоницу на потесу где се некада вршила експлоатација камена и мештани се надају да ће се овим радовима доћи до камена који ће им служити за насипање сеоских путева. Председник Месне заједнице рекао је да поправком и уређењем овог пута, велики број мештана би се вратио на своје поседе и њиве које су напуштене због лоших путева и немогућности прилаза.

Previous Завршени радови на уређењу корита потока Јакљево

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I