Eng

Es

It

Sp

Ковачевић: Новац ће бити исплаћен свима који су конкурисали за субвенције

Ковачевић: Новац ће бити исплаћен свима који су конкурисали за субвенције

Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац потписао је данас првих 100 уговора за доделу бесповратних средстава намењених пољопривреди . Он је истакао да је одзив пољопривредних произвођача одличан али и очекиван, имајући у виду да је 90% територије рурално подручје, да се људи баве пољопривредом, као и да су села нам жива али не у оној мери у којој желимо.

Општина Горњи Милановац већ пету годину за редом реализује програм финансирања и подстицаја пољопривредне производње.

Општина Горњи Милановац ће и у наредном периоду се залагати да помогне расељеним лицима који живе на подручју општине како би успели да се скуће и да обезбеде кров над главом.

-Невероватних 60 милиона динара је овогодишњи буџет за пољопривреду, али показао се као недовољан обзиром да имамо 370 пољопривредних произвођача које не можемо уважити овим јер је потребно још 32 милиона да би могли све да исплатимо. Желим да кажем да нико неће добити негативно решење, сви који су послали захтеве за ову годину, добиће новац . Са Министарством ћемо се договорити да онима који новац не добију ове године, износ за који су конкурисали буде исплаћен почетком следеће, без потребе да поново предају документацију. Општина стоји иза тога да ће за све што су купили и набавили добити исплату до последњег динара. Не желимо ситуацију да неко улаже у пољопривреду , очекује да ће му бити исплаћено па да до тога не дође – нагласио је Ковачевић.

Председник општине је овом приликом најавио да ће буџет за пољопривреду за следећу годину бити увећан за 10% у односу на овогодишњи.

Previous Више од 8 милиона за помоћ избеглима са простора Хрватске и БиХ

Egovt WordPress theme is ideal for presenting your town, city, local municipality, community, business or political websites.

Useful Links

Contact Us

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Opening Hours:

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

EGovt Template - Mad UX © 2020. All Rights Reserved